Lépéselőnyben az U

Lépéselőnyben az U
A női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjében idegenben tudott nyerni a Kolozsvári Universitatea Sportklub, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC otthonában, a Szabó Kati Sportcsarnokban 64:66 (12:12, 18:15, 12:19, 22:20) volt a végeredmény.

A döntő hárompontos kosarat Taneisha Harrison dobta 9 másodperccel a dudaszó előtt (ez volt a harmadik sikeres távoli dobása hat kísérletből).

Pontszerzők:

SEPSI SIC: Tyaunna Dominique Marshall 19, Chandra Harris 14, Janeesha Jeffery 10, Amanda Clara Thompson és Chalysa Janee Shegog 8–8, valamint Annemarie Gödri Părău 5; játszott még: Ancuţa Stoenescu, Andreea Elena Huţanu és Kilin Tünde. Vezetőedző: Zoran Mikes.

UNIVERSITATEA SK: Taneisha Harrison 17, Brittany Janelle Denson 16, Andra Mandache 15, Natasha Nicole Dixon 10 és Dajana Butulija 8; játszott még: Gabriela Irimia, Bianca Voica és Teodora Neagu. Vezetőedző: Dragan Petricsevics.

A párharc második, szintén sepsiszentgyörgyi meccse lapzárta után ért véget. A sorozat jövő héten Kolozsvárra költözik, 26-án és ha szükséges 27-én is a Horia Demian Sportcsarnokban játszanak.