Labdarúgó nagyüzem Nagyiklódon

Labdarúgó nagyüzem Nagyiklódon
Ki gondolta volna harminc évvel ezelőtt, hogy a Szamos-völgyi Nagyiklód ad otthont téli alapozáskor Erdély több labdarúgócsapatának. Az ezelőtt három évvel átadott műfüves pályával ellátott korszerű stadion az egyik legkeresettebb ebben az időszakban.

(erkedi)

Többek között a jelenleg Magyarországon található Kolozsvári CFR II., a Nagybányai Minaur és a Besztercei Glória III. ligás klubok, továbbá a IV. ligás, Mircea Bolba szatmárnémeti edző által felkészített Dési Szamos választotta a Szamosújvár környéki községet előkészületi mérkőzések színhelyének.

A múlt hétvégén már sor is került az első barátságos találkozókra. Amint már korábban jeleztük, a Gică  Barbu edzette Dési Egyesülés helyi druszájával, a Nagyiklódi Egyesülés (IV. liga) együttesével játszott, és 3–3 (1–2) arányú döntetlent ért el. Mindjárt az összecsapás után pályára lépett a Nagybányai Minaur és a Besztercei Glória csapata is, a két harmadosztályú együttes közti mérkőzés a máramarosiak 2–1 (1–1) arányú győzelmével végződött.

Február 2-án, szombaton 12 órai kezdettel, ugyancsak a nagyiklódi sporttelepen a Dési Egyesülés a III. liga 5. csoportjának második helyezettjével, a Nagybányai Minaur együttesével játszik újabb ellenőrző meccset.