Koronavírus - Várólistára is fel lehet iratkozni március 15-től

Koronavírus - Várólistára is fel lehet iratkozni március 15-től
Március 15-étől várólistákat hoznak létre a koronavírus elleni oltást igénylők számára - közölte a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV).

"Amikor újra beindul az előjegyzés, mindenki számára láthatóvá válnak a meglévő, illetve a 2021 áprilisában aktiválandó oltási központok, ahova be lehet jelentkezni. Akinek nem sikerült időpontot igényelnie, mert elfogytak a helyek, a kiválasztott oltóközpont várólistájára is feliratkozhat” - írja a CNCAV sajtóközleményében.

A várólistán szereplő személyek közül prioritást élveznek a 65 évesnél idősebb vagy krónikus betegségben szenvedők, illetve a kulcsfontosságú területek dolgozói.

"A jelentkező előjegyezheti magát oltásra, és ha a kiválasztott központban nincs szabad hely, dönthet úgy, hogy feliratkozik a várólistára. Egy adott oltási központban adódó üres helyek csak az illető központban feliratkozott személyek számára lesznek elérhetők. A prioritási sorrend a következő: veszélyeztetett lakosság 75%, kulcsfontosságú területek dolgozói 25%. Ha maradnak még üres helyek, a harmadik szakaszban oltásra jogosult személyek (általános populáció) következnek. Előjegyzést a platformon, vagy telefonon lehet kérni.

Azok számára, akik a várólistán vannak, a következő procedúra érvényes: ha egyénileg kért előjegyzést a platformon, akkor amint elérhetővé válik egy hely abban az oltóközpontban, amelynek a várólistáján szerepel, az érintett személy értesítést kap, belép a platformra, és kiválasztja a neki megfelelő időpontot. Ha 24 óra alatt nem jelentkezik be, kap egy újabb értesítést. Amennyiben további 24 óra alatt sem jelentkezik, marad a várólistán (de elveszíti korábbi pozícióját), a program a helyet másnak ajánlja fel,

Ha telefonon iratkozott fel, amint elérhetővé válik egy hely, értesítik és előjegyzik. Ez esetben semmilyen más megerősítés nem szükséges.

Bárki átiratkozhat egyik oltóközpont várólistájáról egy másik oltóközpont várólistájára”, áll a közleményben.