Kórházba utalják az előzetes letartóztatásban lévő Sorina Pinteát

Kórházba utalják az előzetes letartóztatásban lévő Sorina Pinteát
Beutalják a bukaresti Szent Mária kórházba kivizsgálásra Sorina Pintea volt egészségügyi minisztert, aki ellen bűnvádi eljárás indult vesztegetés elfogadása miatt, és jelenleg előzetes letartóztatásban van - nyilatkozták a nyomozáshoz közel álló források.

A fővárosi rendőrség sajtóosztályának hétfői közleménye arról tájékoztat, hogy a bukaresti 1-es számú fogda orvosa javasolta „az egyik fogva tartott személy” kórházba szállítását, hogy megfelelő szakellátásban részesüljön.

A dokumentumból az is kiderül, hogy vasárnap mentőt hívtak hozzá, kapott glükózt intravénásan, ketoprofent és egy fájdalomcsillapítót, illetve EKG-vizsgálatot is végeztek, az illetékesek azonban nem találták indokoltnak a kórházba szállítását.

Sorina Pintea 30 napos előzetes letartóztatásáról szombat este döntött a bukaresti törvényszék. A volt egészségügyi minisztert vesztegetés elfogadásával gyanúsítják.
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Vesztegetés elfogadása miatt alapfokon 3 év és 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte pénteken a Kolozs megyei törvényszék Sorina Pintea volt egészségügyi minisztert.
Belpol

Határrendőröket sebesítettek meg migránsokat szállító embercsempészek szerda hajnalban egy rajtaütés során, a hatóságok több figyelmeztető lövést is leadtak – közölte az Agerpres hírügynökséggel a román határrendészet temesvári regionális parancsnoksága. 

Belpol