Előzetes letartóztatásba helyezték Sorina Pintea egészségügyi minisztert

Előzetes letartóztatásba helyezték Sorina Pintea egészségügyi minisztert
Csúszópénz elfogadása miatt 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték Sorina Pintea volt egészségügyi minisztert.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) szombat reggel 24 órára őrizetbe helyeztette a volt tisztségviselőt, a nagybányai Dr. Constantin Opriş sürgősségi kórház menedzserét. A volt egészségügyi miniszter ellen vesztegetés elfogadása indult büntetőjogi eljárás. A DNA ezt követően kérte Sorina Pintea előzetes letartóztatását a bukaresti törvényszéktől.

A nyomozati anyag szerint Sorina Pintea a nagybányai kórház menedzsereként 2019 decembere és 2020 februárja között egy közvetítő révén 10 ezer eurót és 120 ezer lejt kapott egy cégtől. Az összeg egy új sebészeti részleg építésére vonatkozó közbeszerzési szerződés értékének 7%-át teszi ki. A szerződést a kórház kötötte meg az említett céggel 2019-ben.

Pinteát akkor érték tetten, amikor 2020. február 28-án átvette a kórházi irodájában a 120 ezer lejt.
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Vesztegetés elfogadása miatt alapfokon 3 év és 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte pénteken a Kolozs megyei törvényszék Sorina Pintea volt egészségügyi minisztert.
Belpol

Határrendőröket sebesítettek meg migránsokat szállító embercsempészek szerda hajnalban egy rajtaütés során, a hatóságok több figyelmeztető lövést is leadtak – közölte az Agerpres hírügynökséggel a román határrendészet temesvári regionális parancsnoksága. 

Belpol