Komoly műszaki gondok a vakcina-előjegyzési platformmal

Komoly műszaki gondok a vakcina-előjegyzési platformmal
Bár a hatóságok által már az oltási kampány első szakaszában beüzemelt https://programare.vaccinare-covid.gov.ro platform pénteken délután 3 órától az idősek és sok más társadalmi kategória számára is engednie kellett volna a beütemezést, a Speciális Távközlési Szolgálat (STS) közölte: műszaki gondok merültek fel.

A Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) hatáskörébe tartozó állami intézmény tudatta: a honlap leállása nem a megnövekedett forgalom, hanem az első oltási szakaszban gyűjtött adatok feldolgozása és biztonságos tárolása miatt jelentkezett.

Pénteken este és éjjel működött ugyan a platform ám az oltóközpontok hol megjelentek, hol pedig eltűntek a jegyzékből. Ugyanakkor a rendszer nem számolta ki automatikusan a két immunizálás közötti 21 napos szünetet, ezért korábbi időpontra is jóváhagyta volna az előjegyzést.

Jelentek meg, tűntek el az oltóközpontok„Szombat hajnali 3 óra 37 percig folyamatosan próbálkoztam a 65 év fölötti szüleim beütemezésével, sikertelenül. Édesanyám krónikus beteg, minél hamarabb szüksége van az oltásra. A rendszer hol csupán két Monostor lakónegyedbeli oltóközpontot adott ki, hol körülbelül tizenhetet, aztán néhány perc múlva szinte mindenik eltűnt. Mikor végre sikerült az első előjegyzés, akkor a 21 nap múlva esedékes nem működött, a rendszer nem engedett továbblépni. Hajnali 4 órakor lefeküdtem. Szerencsére szombaton délelőtt sikerült beütemeznem mindkettőjüket, visszaigazoló és emlékeztető SMS üzenetet is kaptak, de nem a Monostrra, hanem a Budai Nagy Antal utcában lévő egyik kórháznál létrehozott oltóközpontba. Sebaj, jó lesz az is!” – nyilatkozta a Szabadság hírportálnak egy középkorú férfi.

Irina Muneanu, Kolozs megye alprefektusa közölte: az intézmény folyamatosan közölte a műszaki szakembereknek a Kolozsváron és más városokban létrehozott oltási központok jegyzékét, ám ezeket későre vezették be a rendszerbe.

„Néhány esetben más cím alatt jelent meg egy-egy oltóközpont, aztán szerencsére javították a hibát” – jelentette ki a tisztségviselő.
varosnapokHirdetés