Költségvetés-kiegészítést hajtott végre a kormány

Költségvetés-kiegészítést hajtott végre a kormány
Több minisztérium és állami intézmény költségvetésének kiegészítéséről döntött ülésén a Ciolacu-kabinet – tájékoztatott az Agerpres hírügynökség. A kormány közleménye szerint a belügyminisztérium büdzséjét 960 millió lejjel növelték, amiből 395 millió lejt bérköltségekre fordítanak.


Az oktatási minisztérium költségvetése 184 millió lejjel nőtt, az összegből a közoktatásban dolgozók fizetésemelését fedezik. Az egészégügyi minisztérium költségvetését 200 millió lejjel egészítették ki, az összeget a kórházak költségeinek fedezésére szánják. Emellett a kormány 668,331 millió lejjel megnövelte az országos egészségbiztosító pénztár költségkeretét.

A környezetvédelmi minisztérium 1,3 millió, a külügy 85,2 millió, a fejlesztési tárca 500 millió lejes többletforráshoz jutott. A szállításügyi minisztérium költségvetése 381,5 millió lejjel, az igazságügyi minisztériumé 100 millió lejjel, a kormányfőtitkárságé 333,3 millió lejjel egészült ki.

A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) további 5 millió lejt kapott licencek és szoftverek, valamint az intézmény feladatainak végrehajtásához szükséges speciális technológiák beszerzésére. A Román Rádió költségvetését 29 millió lejjel, a képviselőházét 26 millió lejjel, a korrupcióellenes ügyészségét (DNA) 800 ezer lejjel egészítették ki – tájékoztatott a kormány.

Kép: Illusztráció