Kolozsvári fiatalokkal ünneplik meg a TIFF „nagykorúságát”

Kolozsvári fiatalokkal ünneplik meg a TIFF „nagykorúságát”
Tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivált (TIFF). A számtalan meglepetés között a szervezők különleges ötlettel készülnek, amelynek megvalósításában közvetlenül vesz rész a fesztivál első és leghűségesebb közönsége: a kolozsvári lakosok, olvasható a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

A TIFF ezért péntektől kezdődően szereplőválogatást szervez, hogy méltóképpen megünnepelhesse „nagykorúvá válását”. Kolozsváron született és itt lakó fiatalokat keresnek, akik folyó év december 31-ig betöltik 18. életévüket. 

A szervezők február 4-ig várják a jelentkezőket a 18ani@tiff.ro e-mail címre, a levélnek tartalmaznia kell 4 (négy) fényképet és a következő adatokat: név,  születés  időpontja, telefonszám, e-mail cím), továbbá egy legtöbb 3 mondatból álló rövid jellemzést, amelyben megírhatják: kik ők, mivel szeretnek foglalkozni szabadidejükben, és melyek a kedvenc filmjeik. 

A Kolozsváron 2002-ben létrehozott TIFF a legfontosabb romániai filmes rendezvény, és a térség egyik leglátványosabb kulturális eseménye. Tavaly a fesztivált 13 partner-helyiségben rendezték meg több mint 135 000 résztvevővel, és több mint 50 sold-out eseménnyel. Idén a fesztiválra május 31-e és június 9-e között kerül sor.