Kolozsvári birkózóérmek

A múlt hétvégén Resicabányán rendezte meg a Román Birkózó Szövetség az U23-as szabadfogású birkózóbajnokságot. A bánsági város sportcsarnokában az ország legjobb korosztályos sportolói vettek részt, közöttük voltak Kolozsvár képviselői is.

(erkedi, póka)

A KMSC ifjai nem tértek haza üres kézzel, ugyanis Andrei Teglaş a 97 kilogrammosok küzdelmében az első helyen végzett. Kiváló siker, amiért csak dicséret illeti a Vasile Vişan–Andrei Malata edzőpáros tanítványát. Malata a szamosújvári szakosztályból került ki, onnan még aktív sportolóként a Bukaresti Steauához majd Olaszországba igazolt.

Fényes érmeket szereztek a Kolozsvári Universitatea Sportklub képviselői is – közölte az egyesület honlapja. Az egyetemisták mind a 11 birkózója beneveztek, Aurel Şuteu szakosztályvezető viszont Roman Duskovot viszont az első mérkőzése után visszavonta a küzdelmektől, ugyanis a hétvégi fővárosi Európa Kupára készül, amelyen hat ország sportolói vesznek részt.

A resicai versenyen így is négy érmet szereztek az Universitatea birkózói. A legjobb eredményt Gabriel Badea érte el, megnyerte a 70 kg-os súlycsoport küzdelmeit. A dobogó legalsó fokára hárman kapaszkodhattak fel: Katona Beáta (70 kg), Boros Gábor (97 kg) és Jakab Árpád (70 kg).

November 19-én, szombaton a Kolozsvári Jövő ISK birkozói Marosvásárhelyen részt vesznek a hagyományos Simon László Emlékversenyen. A Felek alji sportolókat elkíséri a szamosújvári szakosztály jól ismert edzője, Valentin Sătmărean is.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A világbajnoki címvédő Lőrincz Tamás a kötöttfogásúak 77, míg öccse, Viktor a 87 kilogrammos világranglistáját vezeti a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) legfrissebb rangsorában. Az UWW csütörtökön tette közzé honlapján a kategóriák tízes listáit.
Sport
A magyar küldöttség eddigi legjobb eredményét Sastin Marianna érte el a 62 kilósoknál, aki úgy jutott döntőbe, hogy gyakorlatilag szőnyegre sem kellett lépnie. Románia eddig két bronzérmet szerzett.
Sport
Sport
Sport