Klub-vb: a Real túlórában nyert Cristiano Ronaldo mesterhármasával

Klub-vb: a Real túlórában nyert Cristiano Ronaldo mesterhármasával
A kolumbiai Atlético Nacional lett a 2016-os klubvilágbajnokság bronzérmese, miután a Real Madrid (spanyol)–Kasima Antlers (japán) döntő „előmeccsén” tizenegyespárbajban jobbnak bizonyult a mexikói Club Américánál. Kolumbiai csapat korábban még nem volt érmes a klub-vb-n. A bajnoki címet az európai együttes nyerte.

A spanyol Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid nyerte meg a klub-vb-t, miután túlórás mérkőzésen 4–2-re legyőzte a japán Kasima Antlerst. A házigazdák a második félidő elején nyolc percig még vezettek is, de Cristiano Ronaldo büntetőből döntetlenre alakította az állást, majd a ráadásban lőtt duplájával eldöntötte a mérkőzést. A madridi klub másodszor nyerte meg a klub-vb-t (2014, 2016), további három alkalommal az elődnek tekinthető Interkontinentális-kupában bizonyult a legjobbnak (1960, 1998, 2002).

Eredmények, klubvilágbajnokság, Jokohama, Japán:

A 3. helyért: • Club América (mexikói)–Atlético Nacional (kolumbiai) 2–2 (gól: Michael Arroyo – 38. és Oribe Peralta – 66. perc, 11 m, illetve Miguel Samudio – 6., öngól és Alejandro Guerra – 26. perc), tizenegyesekkel: 3–4 (Darwin Quintero, O. Peralta és M. Arroyo, illetve Jhon Mosquera, Daniel Bocanegra, Macnelly „Mac” Torres és Miguel Borja betalált, Osvaldo Martinez és M. Samudio, illetve Juan Pablo Nieto elhibázta).Döntő: • Real Madrid (spanyol)–Kasima Antlers (japán) 4–2 (Karim Benzema – 9., valamint Cristiano Ronaldo – 60., 97. és 104. perc, az első 11 m, illetve Sibazaki – 44. és 52. perc).