Kim Rasmussen és Cristina Neagu jelölése a legjobbak közé

Kim Rasmussen és Cristina Neagu jelölése a legjobbak közé
A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen is jelölt a 2016 legjobb női edzőjének járó elismerésre a nemzetközi szövetség (IHF) szavazásán. A legjobb női játékosok listáján Cristina Neagu (a képen) is szerepel.

Az IHF honlapján megjelent indoklás szerint a dán tréner azért került a legjobbak közé, mert tavaly bajnokságot, kupát és Bajnokok Ligáját nyert a Bukaresti MSC csapatával. Rasmussen az előző idény végén távozott a klubtól és átvette a magyar válogatott irányítását.

A jelöltek között ezúttal nincs magyar játékos vagy edző, de a női kategóriában a Győri Audi ETO KC három kézilabdázójára – a norvég Nora Mörkre és Kari Grimsbőre, illetve a holland Nycke Grootra – is voksolhatnak a szurkolók és az újságírók.

A román válogatott vezéregyénisége, a klubváltó Cristina Georgiana Neagu (a montenegrói ZRK Buducsnoszt Pogoricát a Buk. MSC-re cserélte) is tagja az ötös listának. A bal átlövőt 2010-ben és 2015-ben is az év legjobb játékosának választotta. A Bukaresti MSC-től is találunk játékost a svéd Isabelle Gulldén személyében.

Szavazni március 9-ig lehet a szövetség honlapján.

A jelöltek:

Játékosok, férfiak: Nikola Karabatic (francia, Paris Saint-Germain), Mikkel Hansen (dán, PSG), Andreas Wolff (német, THW Kiel), Domagoj Duvnjak (horvát, Kiel), Sander Sagosen (norvég, Aalborg).

Játékosok, nők: Nora Mörk (norvég, Győri Audi ETO KC), Cristina Neagu (Buducsnost Podgorica), Cornelia Nycke Groot (holland, Győr), Isabelle Gulldén (svéd, Bukaresti MSC), Kari Aalvik Grimsbö (norvég, Győr).

Edzők, férfi csapat: Christian Berge (norvég, norvég válogatott), Didier Dinart (francia, francia válogatott), Gudmundur Gudmundsson (izlandi, dán válogatott), Dagur Sigurdsson (izlandi, német válogatott), Veselin Vujovics (montenegrói, szlovén válogatott).

Edzők, női csapat: Thorir Hergeirsson (izlandi, norvég válogatott), Olivier Krumbholz (francia, francia válogatott), Jevgenyij Trefilov (orosz, Kubany Krasznodar, orosz válogatott), Kim Rasmussen (dán, Buk. MSC, magyar válogatott), Henk Groener (holland, holland válogatott).