Cristina Neagu hazaigazol

Cristina Neagu hazaigazol
A két ízben is (2014 és 2015) a világ legjobb kézilabda-játékosának megválasztott Cristina Neagu hazatér Romániába, és a Bukaresti MSC bajnokcsapatát erősíti – jelentette be közleményében Gabriela Firea, a főváros főpolgármestere.

Neagu kétéves szerződést kötött a BL-győztes bukaresti alakulattal. A balátlövő 1988. augusztus 26-án született, sportkarrierjét a Brassói Rulmentul együttesében kezdte (2006–2009), 18 évesen már az első csapatban debütált. Egy évre rá már behívták a felnőtt válogatottba is, tagja volt a franciaországi világbajnokságon szerepelt és harmadik helyen végzett csapatnak. A Râmnicu Vâlcea-i Oltchim játékosa volt 2009 és 2013 között, együttesét négy bajnoki elsőséghez segítette. Külföldre igazolt 2014-ben, mostanáig a montenegrói Buducsnoszt Podgoricában szerepelt, amellyel Bajnokok Ligáját nyert és a gólkirálynői címet is megszerezte. A podgoricaiakkal kötött szerződése nyáron lejár, nyári távozásáról már korábban lehetett hallani. Ezenkívül a válogatottal Európa-bajnoki (2010) és vb-bronzérmes (2015).

„Nagyon boldoggá tesz a lehetőség, hogy pályafutásom során először végre a legmagasabb szinten játszhatok szülővárosom képviseletében. Régen dédelgetett álmom, hogy román csapattal is megnyerjem a Bajnokok Ligáját, és erősen hiszek abban, hogy a Bukaresti MSC-vel ez megvalósul” – kommentálta klubváltását Neagu.