Kilencedjére keresik Erdély legszebb magyar dalát

Kilencedjére keresik Erdély legszebb magyar dalát
Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete idén kilencedjére hirdeti meg zenei pályázatát minden erdélyi zenésznek és zenekarnak. A pályázatra tapasztalattól függetlenül lehet benevezni. A pályázat két elsődleges célja, hogy elősegítse és promoválja a minőségi, magyar nyelven íródott, itthoni dalok születését, emellett hogy olyan tehetséges zenészeknek nyújtson bemutatkozási lehetőséget, akik másképp nehezebben kapnának nyilvánosságot.

Pályázni lehet egyszemélyes produkcióval és zenekarral is, műfaji megkötés nélkül. A pályázó zenészek és zenekarok jelentkezését a Legszebb Erdélyi Magyar Dal: az év felfedezettje kategóriába várjuk. A szervezők fontosnak tartották megemlíteni, hogy hangsúlyt fektetnek a már sikeres zenekarokra is, hisz a verseny középpontjában a dal áll. A pályázó zenészek és zenekarok tehát lehetnek teljesen amatőrök, avagy már jól ismert zenészek. A korhatárral kapcsolatban szintén nincsenek megkötéseik.

Másik kategóriájukban a közönségnek is teret adnak: a Legszebb Erdélyi Magyar Dal 2023 címre a rajongók is nevezhetnek dalokat. A címre nevezett dalok közül a zsűri szakmai szempontok alapján kiválasztja a legjobb hatot, majd közönségszavazás dönt a legszebbről. Az egyetlen szabály az, hogy csak erdélyi zenekarok 2022. január 1-e után megjelent dalait lehet nevezni a versenybe.

Az érdeklődők nevezőlap segítségével nevezhetik be kedvenc erdélyi magyar dalukat, amely elérhető a Legszebb Erdélyi Magyar Dal Facebook-oldalán. Bármilyen zenei stílusban lehet nevezni, sőt a szervezők kifejezetten bátorítják az underground stílusokban alkotókat, hogy dalaikkal színesítsék a hazai zenei palettát.

A pályázatok leadásának határideje 2023. október 15., vasárnap éjfél. A gálaestet november 4-én szervezik személyes jelenléttel, de természetesen online is közvetíteni fogják a Legszebb Erdélyi Magyar Dal Facebook-oldalán. Ha a körülmények megengedik, akkor szívesen látják az érdeklődőket is a helyszínen.

További információ és a jelentkezési lap elérhető az EMKISZ (emkisz.ro) honlapján.