Két bajnoki cím a nagyiklódi birkózóknak

Két bajnoki cím a nagyiklódi birkózóknak
Még nem vagyunk az első évnegyed végén, és a Kolozsvári Jövő ISK szamosújvári birkózó szakosztálya már dicsekedhet két országos bajnokkal.

ERKEDI CSABA

A múlt hétvégén Piteşti-en rendezett országos ifjúsági I. bajnokságon Valentin  Sătmărean edző tanítványai két aranyérmet szereztek. Az első Simion Mureşan nevéhez fűződik, aki az 55 kg-osok versenyében végzett az élen, míg a másodikat a kolozsvári Romulus Ladea Képzőművészeti Líceum 11. osztályos tanulója Augusta Cuc érte el az 51 kilósoknál. Mindketten nagyiklódiak, az utóbbi a kadetteknél is országos bajnok volt.

A Piteşti-i sportcsarnokban rendezett ifi I. bajnokság döntőjén az ország minden klubja képviselve volt. Legközelebb, március 18-án, szombaton szerepelnek a szamosújvári szakosztály birkózói a Zilahon esedékes országos ifjúsági II. bajnokság második fordulója keretében.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A magyar küldöttség eddigi legjobb eredményét Sastin Marianna érte el a 62 kilósoknál, aki úgy jutott döntőbe, hogy gyakorlatilag szőnyegre sem kellett lépnie. Románia eddig két bronzérmet szerzett.
Sport
A világbajnoki címvédő Lőrincz Tamás a kötöttfogásúak 77, míg öccse, Viktor a 87 kilogrammos világranglistáját vezeti a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) legfrissebb rangsorában. Az UWW csütörtökön tette közzé honlapján a kategóriák tízes listáit.
Sport
Sport
Sport