Ismét kikapott az U-BT

Ismét kikapott az U-BT
Némileg meglepő vereséget szenvedett kedden este a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapata: a bajnokság felsőházának utolsó helyén álló Piteşti-i Argeş otthonában maradt alul, miután idén már háromszor – egyszer a kupában, kétszer a bajnokság alapszakaszában – is legyőzte keddi ellenfelét.

A mérkőzés kiegyensúlyozottan indult, ám az első negyed utolsó másfél percében a házigazdák javára billent a mérleg nyelve, amikoris 15:14-ről pillanatok alatt megléptek 20:14-re. A folytatásban a kolozsváriak hamar kiegyenlítettek (22:22), sőt, nemsokára már a vezetést is átvették, és előnyüket ügyesen növelték 10 pont fölé. A maximális különbség 13 pont volt a javukra (32:45), ami úgy látszik, balszerencsét hozott: innen kezdve a házigazdák játszottak jobban, és miután már a szünetig egyszámjegyűre csökkentették a különbséget, a mérkőzés 27. percében 50-nél kiegyenlítettek. A negyed végéig a csapatok felváltva vezettek.

Az utolsó játékrész elején az U-BT-nek sikerült ismét 6 pontos előnybe kerülnie (56:62), de ezt ismét hamar lenullázták a házigazdák, akik a félidő felénél kerültek ismét lépéselőnybe (68:66), amit aztán a távolról kitűnően dobó Afganov egy újabb triplával toldott meg. A vendégek azonban ekkor még lőtávon belül tudták tartani magukat (71:69), de aztán Kuti és Watson is elvétett egy triplát, Drungilas pedig egy kétpontosat, mire válaszként a házigazdák Russel büntetődobásával és Sánta Szabolcs kosarával, ha apránként is, de gyűjtötték a pontokat (74:69). Ekkor már csak másfél perc volt hátra a találkozóból, s miután az utolsó perc legelején Kostoski mindkét büntetődobása ült, a vendégek igen nehéz helyzetbe kerültek, hiszen már 6 pontot kellett behozniuk. Watson hamar le is faragott kettőt a hátrányból, de a házigazdák hosszúra nyúló támadása végén, Kromah személyi hibáját követően Kostoski ismét tökéletesen célzott a büntetővonalról, így 22 másodperccel a vége előtt megint 6 ponttal vezettek a házigazdák, s miután a következő támadás hevében Watson kilépett a pályáról, elszállt az utolsó remény is…

Végeredmény: Pitești-i Argeş–Kolozsvári U-BT 78:74 (20:16, 18:29, 18:13, 22:16); a kolozsvári pontszerzők: Török 16, Lapornik 12, Kuti 11, Kromah 10, Watson 9, Sakic 7, Drungilas 5, Barro 4.

A felsőház másik két találkozóján: Nagyváradi ESK–Nagyszebeni ESK 104:78, Temesvári KK–Bukaresti Steaua 78:66. A sorrend: 1. Nagyszeben 45 pont, 2. Kolozsvár 44, 3. Nagyvárad 43, 4. Temesvár 41, 5. Steaua 41, 6. Piteşti 39.

A Kolozsvári U-BT pénteken este Nagyváradot fogadja a Horia Demian Sportcsarnokban.

FOTÓ: U-BT.RO