Ismét egy Afrim-rendezést közvetít a Tompa Miklós Társulat

Ismét egy Afrim-rendezést közvetít a Tompa Miklós Társulat
Nemrégiben vetítette a marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat a Retromadár blokknak csapódik, és forró aszfaltra zuhan című, jelenleg is műsoron lévő előadását, amelyet Radu Afrim írt és rendezett.

A régebbi előadások mellett ezúttal is egy műsoron lévő produkciót tesz elérhetővé, meghatározott időre a marosvásárhelyi színház. Radu Afrim Az ördög próbája rendezése az elmúlt évek egyik kiemelkedő szakmai és közönségsikere. Az előadás felvétele a Tompa Miklós Társulat Facebook-oldalán valamint YouTube-csatornáján ma, május 4-én, este 6 óra és éjfél közt lesz elérhető.

Az alkotócsapat által írt szövegen és a színészek improvizációin alapuló produkció története a szocializmus világában gyökerezik. A mára már omladozó görcsszentmiklósi kultúrotthonban egy sik eres üzletember szereplőválogatást szervez kisfia születésnapjára, jelentős pénzösszeget is felajánl a legjobb műsorszám bemutatójának. Komikus, fura történések sorozata az előadás, tele nosztalgiával és groteszk humorral, amelyben folyamatosan visszaköszön a diktatúra.

Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott. A közvetítés román felirattal követhető.