Új időpontban a Grand Hotel Retromadár bemutatója

Új időpontban a Grand Hotel Retromadár bemutatója
Miután a színészek és a személyzet egészségügyi biztonsága érdekében elhalasztották a december 19-20-ára meghirdetett Grand Hotel Retromadár című, Radu Afrim által rendezett produkció online bemutatóját, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata most új időpontra tűzte ki a premiert: az érdeklődők az előadást január 8-án, pénteken 19 órától tekinthetik meg az eventim.ro felületen történő jegyvásárlást követően.

2020-at írunk. Mioara, aki a  70-es években a Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan tömbházában lakott, időközben felnőtt, írónő vált belőle és Belgiumban él. Hazatér szülővárosába, hogy megírja legújabb regényét, amely talán segíti megszabadulni az állandó múltba fordulástól. Talán.

A korábbi előadáshoz hasonlóan a produkcióban ezúttal is ötvöződik a színpadi költészet, a humor és a társadalomkritika. A nézők által már ismert múlt találkozik a jelennel: előbbi itt már visszaemlékezés, utóbbi pedig az egykori álmok és tervek helyét vette át. De vajon milyenné vált a gyermekként remélt szabadság mára?

A néző az előadás linkjét kezdés előtt egy órával kapja meg e-mail üzenet formájában a szolgáltatótól (eventim.ro), belépni a közvetítésre a megvásárolt jegyen szereplő jelszóval tud. Jegyeket a bemutatóra legkésőbb az előadás napján 18 óráig lehet váltani. A társulat felhívja a nézők, figyelmét, hogy az előadás nem felvételről fog menni, hanem élő közvetítés formájában látható, ezért utólag nem nézhető vissza.

(Borítókép forrása a Tompa Miklós Társulat Facebook-oldala)