Irodalmi pályázat középiskolásoknak

írás
Idén 47. alkalommal hirdette meg közös szervezésben az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár önkormányzata a Kárpát-medencei középiskolás irodalmi pályázatot, amelyre február 17-ig várják a nevezéseket. A nyertes pályázóknak április hó 2-5 között szerveznek irodalmi pályázat tábort.

Pályázni vers-, próza- és tanulmány kategóriában lehet. Várják minden 14-18 év közötti középiskolás magyar nyelvű írásait. Egy-egy pályázat maximális terjedelme kategóriánként 15 kéziratoldal lehet (számítógéppel, 14 pontos betűnagysággal, de elfogadunk azonos terjedelmű, kézzel írt, jól olvasható írásokat is). A pályázat nem jeligés. A pályázatokat e-mailben vagy postai úton kérik beküldeni. 

E-mailben, csatolt mellékletként (word-dokumentum formátumban), az info@szephalom-konyvmuhely.hu e-mailcímre várják a pályázatokat.  Kérik, hogy minden pályázó pályázata első oldalán tüntesse fel nevét, címét, e-mail-címét, telefonszámát és iskolája nevét, címét is. Ha valaki több kategóriában pályázik, akkor több mellékletet küldjön, külön mellékletben összefűzve a verseket, külön összefűzve a prózákat stb., megfelelő megnevezéssel: „XY versei”, „XY prózái” stb. Lehetőleg a pályázat minden oldalán szerepeljen a beküldő neve.

Postai úton egy példányban kérik a pályázatot. Ha valaki több kategóriában is pályázik, kategóriánként külön borítékban küldje a pályázatát. A borítékra kérik ráírni, hogy „verspályázat” vagy „prózapályázat” stb. A pályázat első oldalán szerepeljen a beküldő neve, címe, email címe, telefonszáma és iskolája neve, címe. Postacím: Írók Alapítványa, 1093 Budapest, Lónyay u. 43. fszt. 1. 

A beküldött pályaművek egyénenkénti írásbeli értékelését a zsűri nem vállalja. Az ötven legjobb pályázat szerzőjét meghívják a sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során neves írókból, költőkből álló zsűri értékeli az írásokat és sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is. A meghívót 2024. március 14-ig juttatják el a meghívottakhoz. A meghívottak részére a részvétel díjmentes, kérésre útiköltség térítést is fizetnek. A díjazottak oklevélben és szerény pénzjutalomban részesülnek. Várják a pályázatokat és a szervezők nevében minden pályázónak jó munkát kívánnak!