III. liga, 4. forduló: Csak 65 percig bírta a Dési Egyesülés

III. liga, 4. forduló: Csak 65 percig bírta a Dési Egyesülés
Nehéz és fáradalmas, bonyodalmakkal és nézeteltérésekkel teli hét után igazán nem volt nyugodt mérkőzésük a Dési Egyesülés labdarúgóinak az idei bajnokságot jól kezdő Lénárdfalvi ACSF pályáján a harmadosztály 4. fordulójában. Meg aztán a kispadon sem dőlt el az edző kérdése, a máramarosi találkozón Flaviu Băieşu másodtréner vezette a dési együttest.

(erkedi, póka)

Az első gólig igazán nem keltettek rossz benyomást a vendégek. Első perctől kezdve nagy lelkesedéssel és odaadással játszottak az idei nyáron teljesen megváltozott Szamos-mentiek, egy ideig bírták a hazaiak által diktált iramot, sőt mi több az összecsapás első igazi nagy helyzete is Andrei Moldovan dési gólkirály nevéhez fűződik, aki a 32. percben az Egyesülésnél is megfordult Alin Bota által őrzött kaput eltalálta, de kapufát lőtt. A második játékrész elején ugyancsak neki volt még  egy óriási kihasználatlan gólhelyzete. Ezután a Kolozs megyeiek beálltak védekezni, és igyekeztek tartani a gól nélküli döntetlent. Ez kedvezett a hazaiaknak, akik ki is használták a középpályán hagyott űrt, és a 65. percben Viorel Chinde középpályás révén megszerezték a vezetést, amit tíz percre rá társa, Sergiu Ciocan 2–0-ra növelt. Ezzel aztán tényleg eldőlt a meccs sorsa, Romulus Buia nagybányai edző tanítványai ezek után már higgadtabban, felszabadultan szerepeltek, és tartották az eredményt. A désieknél „elfogyott a benzin”, ennyire bírták a harcot, elszenvedték a második vereséget az évadban, és a két elért ponttal elhelyezkedtek a táblázat alsó fertályában. Ami számukra nem újdonság, hiszen az elmúlt három idényben az Egyesülés mindig a kullogók között volt, két alkalommal ki is esett a harmadosztályból, de mindig bennmaradt megfelelő létszám hiányában. Hát, valahogy így lesz idén is. Nem akarunk rosszat jósolni, de a mostani helyzet sem rózsásabb a klub háza táján, annak ellenére, hogy a labdarúgóegyüttest az idei ősztől kezdve átvette a helyi polgármesteri  hivatal.

A désiek a következő összeállításban szerepeltek: Ignat – H. Rus, Călin, Dulap, Cătineanu – Al. Blaj,  Monea, Hetea,  Al. Papp – Andrei  Moldovan, Fl. Blaj; cserék: B. Pop és  Preda.

Végeredmény: • Lénárdfalvi ACSF–Dési  Egyesülés 2–0 (gól: Viorel Chinde – 65. és Sergiu Ciocan – 75. perc).A többi Kolozs megyei együttesnek sem termett sok babér. A Kolozsvári CFR 1907 másodcsapata a fellegvári CMC-pályán a Székelyudvarhelyi FC-vel mérkőzött, az 1–1-gyel végződött összecsapás mindkét gólja büntetőből született. A vendégek szereztek vezetést a 7. percben Bogdan Mintaş 11-esével, egy órai játék után pedig az utánpótlás-válogatott Claudiu Petrila egyenlített. A vasutasok másodcsapata az utolsó 10 percben emberelőnyben játszott, Cristian Chifu kapott piros lapot az udvarhelyi együttestől.

Végeredmény: • Kolozsvári CFR II–Székelyudvarhelyi FC 1–1 (Claudiu Petrila – 60. perc, 11 m, illetve Bogdan Mintaş – 7. perc).

Alin Minteuan csapata: Ad. Rus – Ispar, Kereki, I. Rus, Pârv – Cl. Petruş, Al. Petruş – Petrila, Ad. Pop, Giurgean – Banyoi; cserék: Cazan, Şter és Milandru.A Kolozsvári Egészség és a Tordai Üveg Aranyos FC egygólos vereséget szenvedett idegenben. A Zöld Vírusok 1–0-ra kaptak ki Szászrégenben a Lendülettől, a 16. percben Iulian Sâplăcan eurógólt lőtt Filip Lăzăreanunak, a kolozsvári együttes csak kapufáig jutott Cristian Paul révén.

Végeredmény: • Szászrégeni Lendület–Kolozsvári Egészség 1–0 (gól: Iulian Sâplăcan – 16. perc).

Kis Csaba és Dan Matei kezdőtizenegye: Lăzăreanu – Rada, Matei, Tand – Creţ. Lupu, Cristian Paul, Gârjoabă – Tilincă, Ceaca, Roman.Az újonc tordaiak már a mérkőzés elején gólt kaptak a Barcarozsnyói Olimpic Cetatétól, Sergiu Mihai már a 4. percben betalált. S hiába birtokolták többet a labdát, a hajrában Nicolae Mariean büntetőből növelte az előnyt, így Bogdan Varodi hosszabbításpercekben lőtt gólja már csak a szépítéshez volt elegendő.

Végeredmény: • Barcarozsnyói Olimpic Cetate–Tordai Üveg Aranyos 2–1 (Sergiu Mihai – 4. perc és Nicolae Mariean – 89. perc, 11 m, illetve Bogdan Varodi – 91. perc).

A Costică Olariu edzette tordai csapat: Rareş Pop – Marcu, M. Ionescu, Onicaş, Chiş – Bria, Ititesc (70. perc Savu), Selegean (61. perc Paleoca), Dan Florin (52. perc Varodi) – Ad. David, Lemnaru.Az ötödik csoport további eredményei: • Medgyesi Gázmetán II–Nagybányai Minaur 0–2 (gól: Ciprian Duruş – 55. és Valer Giurgiu – 83. perc) • Szászhermányi FC–Besztercei ACS Unu Fotbal Club Glória 1–2 (Bogdan Minciună – 18. perc, illetve Ovidiu Stoianof – 2. és Raul Suciu – 60. perc) • Tasnádi Egyesülés–Marosvásárhelyi MSE 4–1 (Cristian Szekely – 51., Denis Cubaş – 54., Raul Silaghi – 80. és Angelo Cocean – 90. perc, illetve Székely Ervin – 6. perc). Lapzárta után ért véget a Csíkszeredai FK–Radnóti SK találkozó. Az állás:

1.       Minaur        4        3        1        0        9–1    10

2.       Lénárdf.      4        3        0        1        7–3    9

3.       Kv. Eg.       4        2        1        1        7–3    7

4.       Szrégen       4        2        1        1        2–1    7

5.       Csíkszereda 3        2        0        1        7–2    6

6.       Tasnád        4        1        3        0        7–4    6

7.       CFR II.       4        1        3        0        6–3    6

8.       Mv. MSE    4        2        0        2        8–9    6

9.       Beszterce    4        2        0        2        8–9    6

10.     Brozsnyó    4        2        0        2        3–6    6

11.     Udvarhely   4        1        2        1        8–8    5

12.     Torda          4        1        1        2        4–6    4

13.     Szhermány  4        1        0        3        5–9    3

14.     Radnót        3        1        0        2        2–8    3

15.     Dés    4        0        2        2        3–6    2

16.     Gázm. II.     4        0        0        4        3–11  0