II. liga: három pontot vesztett, hármat nyert a Kolozsvári U FC

Szurkolók hányták a havat Lénárdfalván

II. liga: három pontot vesztett, hármat nyert a Kolozsvári U FC
Elkezdődött csütörtökön a labdarúgó II. liga tavaszi idénye, amely előtt, mint ismeretes, törölték a visszalépett Kisnikápolyi/Turnu Măgurele-i Turris-Oltul eredményeit. A szakszövetség ez irányú döntésének legnagyobb vesztese a Kolozsvári U FC volt, amelytől elvették a Turris legyőzéséért járó három pontot, s ezzel a 6-ról a 11. helyre csúszott vissza. Tegnaptól viszont már ismét hatodik a tabellán – legalábbis ideiglenesen –, ugyanis Costel Enache gárdája győzelemmel rajtolt a tavaszi idényben.

A kolozsvári diákcsapat Zsilvásárhelyre, a tabella második helyén tanyázó Jövő Pandúrok együtteséhez látogatott csütörtökön, s a hazaiak jó rajtja után átvette a játék irányítását, és hamar vezetést szerzett: a 20. percben Sérgio Ribeiro 10 méterről, középről bombázta a kapuba Pîrvulescu beadását. Közvetlenül a szünet előtt Ioan Filip növelhette volna a fölényben játszó U FC előnyét, ám portugál csapattársával ellentétben ő a védőket találta el lövésével.

A második félidőt is a vendéglátók kezdték jobban, a 65. percben például Băican hagyott ki nagy lehetőséget az egyenlítésre, s ez nemsokára megbosszulta magát: egy ellentámadásból az U FC megduplázta előnyét, a korábbi gólszerzőt, Ribeirót ugyanis csak szabálytalanul tudta megállítani Lixandru, ráadásul a 16-oson belül, a sértett pedig magabiztosan be is lőtte a megítélt büntetőt. A vendégek azonban nem örülhettek sokáig a gólnak: a következő támadás végén Muţiu is a hálóból kotorta ki a labdát, miután Paraschiv két védő között fejelte kapuba Buleică jobb oldali beadását.

A végén így kellett kicsit izgulniuk a kolozsváriaknak a győzelemért, de több gól nem esett, így az U FC idei második hivatalos mérkőzését is megnyerte (múlt héten a Román Kupában az élvonalhoz tartozó Aradi UTA ellen nyert), s reménykedve várja a folytatást: a következő fordulóban, jövő hétvégén a kiesés elkerüléséért küzdő szlatinai csapatot fogadja, aztán pedig március 3-án, a Román Kupa negyeddöntőjében pedig éppen a Jövő Pandúrokat…

Az U FC győztes csapata: Muţiu – Dican, Luchin, Răuţă, Taub – Meşter (68. perc Sburlea), Filip – Atska (89. perc Negrean), Ribeiro (93. perc Pop), Pîrvulescu – Golan (68. perc Gavra).

Végeredmény: • Zsilvásárhelyi/Tg. Jiu-i Jövő Pandúrok–Kolozsvári U FC 1–2 (gól: Daniel Paraschiv 77. perc, illetve Sérgio Miguel Hora Ribeiro 2 – 20. és 76. perc, a második 11 m).

Az U FC különben a hazaiak öt mérkőzése (ha a kupában elért sikereiket is számoljuk, akkor hét) tartó veretlenségi sorozatát – négy győzelem és egy döntetlen – törte meg, s miután csütörtökön a Temesvári Poli is győzött, a jövő pandúrjai egy helyet visszacsúsztak a tabellán. Edzőjük, Flavius Stoican elsősorban a pálya állapotát okolta a vereségért, mivel az nem segítette „építkezős” játékukat, ugyanakkor a pályák állapota vélhetően sok helyen okoz majd problémát a folytatásban is: a lénárdfalvi csapat például csütörtökön a közösségi hálókon szurkolói segítségét kérte, hogy időben megtakaríthassa a pályát a szombati mérkőzésig az utóbbi napok kiadós havazásai után lerakódott vastag hórétegtől.

A 16. forduló további műsora (az összecsapások java része 11 órakor kezdődik, az ettől eltérő időpontot közöljük – utóbbi találkozókat élőben közvetíti a Look tv, a DigiSport és a Telekom Sport tévéadó):Szombaton: • FK Csíkszereda–Resicabányai MSC • Szlatinai MSC–Mioveni-i SK • Lénárdfalvi ACSF–Chiajnai Concordia • Bákói Aerostar–Szloboziai Unirea • Călăraş-i Dunărea–Konstancai Farul (12.30-kor). Vasárnap: • Bukaresti Rapid–Temesvári Ripensia. Kedden: • Ploieşti-i Petrolul–Bukaresti Metaloglobus (19 órakor). A Zsilvásárhelyi Pandúrok és a Krajovai U 1948 szabadnapos.

További csütörtöki eredmény: • Temesvári ASU Politechnika–Bodzavásári/Buzăui Gloria MSC 2–0 (gól: Ioan Mera – 61. és Dorin Codrea – 68. perc).

Az ideiglenes élcsoport: 1. Krajova 30 pont/14 mérkőzés,  2. Temesvári Poli ASU 27/15, 3. Jövő Pandúrok  25/14 (27–23), 4. Bukaresti Rapid 25/13 (21–19), 5. Călăraşi 23/13 (18–14), 6. Kv. U FC 23/14 (16–12).

Borítókép: A meccs embere: Ribeiro (fotó: Facebook/ U FC)