Halep kiesett a tenisz WTA-vb-ről

Halep kiesett a tenisz WTA-vb-ről
A hétmillió dollár összdíjazású szingapúri tenisz WTA-világbajnokság pénteki napján előbb a francia Caroline Garcia három játszmában legyőzte a már biztos elődöntős dán Caroline Wozniackit, s ezzel maradt esélye a továbbjutásra. Annál is inkább, mivel a világelső Simona Halep (a képen) két szettben kikapott az ukrán Jelina Szvitolinától.

A francia játékos úgy fordított korábbi világelső dán riválisa ellen, hogy az első szettben még játékot sem nyert (a játszma mindössze 22 percet tartott). A találkozó végül 2 óra 19 perces csata után dőlt el.

A folytatásban a 26 éves konstancai lány 70 percen át küzdött ukrán ellenfelével, aki a kellő pillanatban jobban koncentrált, és legyőzte őt. A világelső nagyon sokszor hibázott (a ki nem kényszerített hibák aránya 19–15 volt, mindketten két dupla hibát vétettek). Ezzel Halep kiesett a szingapúri küzdelemsorozatból.

A Vörös-csoportból Garcia és Wozniacki jutott tovább, harmadik lett Szvitolina, Halep végül a sereghajtó helyen zárt.

A román lány 303 ezer dolláros csekkel és 500 világranglistaponttal vigasztalódhat. Halep egyetlen esetben veszítheti el a világelsőséget: ha a cseh Karolína Plískova megnyeri a tornát.

Eredmények, Vörös-csoport, 3. forduló: Garcia (francia, 8.)–Wozniacki (dán, 6.) 0:6, 6:3, 7:5; Szvitolina (ukrán, 4.)–Halep (1.) 6:3, 6:4.

varosnapokHirdetés

Az elődöntőben Ka. Plískova (cseh, 3.)–Wozniacki és Garcia–Venus Williams (amerikai, 5.) találkozókat rendeznek.

Fedőkép: A konstancai lány jól kezdte a tornát, mégis kiesett

Harmadszor is visszavonul a teniszklasszis

A Szingapúrban rendezet hétmillió dollár összdíjazású tenisz WTA-világbajnokság után Martina Hingis visszavonul.

„Visszanézve most, nehéz elhinni, hogy huszonhárom évvel ezelőtt mutatkoztam be a profik között” – írta közösségi oldalán a 37 éves játékos, aki a párosverseny elődöntőjében a tajvani Jung-dzsan Csan oldalán a Babos Tímea, Andrea Hlavackova kettőssel találkozik majd a szombati elődöntőben.

Hingis pályafutása során harmadszor vonul vissza, először 2003-ban mindössze 22 évesen akasztotta szögre ütőjét, ekkor még egyéniben volt a tenisz meghatározó alakja, miután 1997 és 1999 között három Australian Opent, valamint egy-egy wimbledoni és egy US Open bajnoki címet gyűjtött.

A svájci 2006-ban tért vissza, de csak egy évig játszott, mivel kokainfogyasztás miatt kétéves eltiltást kapott, így újfent visszavonult. Végül 2013-ban megint visszatért, innentől kezdve pedig pároskarrierjének legsikeresebb időszakát futotta, 2015 és 2016 között tíz Grand Slam-tornát nyert, négyet párosban, hatot pedig vegyespárosban.

Egyéniben Hingis 209 hetet töltött a világranglista élén.