Simán kikapott Simona Halep Caroline Wozniackitól

Simán kikapott Simona Halep Caroline Wozniackitól
Két szettben, 6:0, 6:2 arányban sima vereséget szenvedett szerdán a világranglistát vezető, első helyen kiemelt Simona Halep (a képen jobbra) a hatodik favorit Caroline Wozniackitól, a Szingapúrban rendezett tenisz WTA-világbajnokság Vörös-csoportjának második játéknapján.

A konstancai lánynak nem sikerült megismételnie az első fordulóban mutatott jó teljesítményét, amikor 6:4, 6:2-re verte a francia Caroline Garciát.

A 27 éves Wozniacki tökéletes meccset játszott ellene, mindössze 63 perc alatt megnyerte második szingapúri mérkőzését is, és ezzel bejutott az elődöntőbe. Első meccsén is ugyanilyen elsöprő győzelmet aratott (6:2, 6:0 az ukrán Jelena Szvitolina ellen).

Halep rengeteget hibázott, csak a második játszma elején tűnt úgy, hogy képes a játékban maradni.

Wozniacki, aki maga is vezette korábban a világranglistát, az első szettben 24 perc alatt lelépte Halepet, egyetlen játékot sem engedett a román teniszezőnek. Halep elveszítette a második szett első játékát is, majd nullára hozta adogatását. Ezt követően a dán is megnyerte adogatását, majd brékelt (1:3). A következő gémben Halepnek bréklabdája volt, de nem tudta kihasználni, Wozniacki 4:1-re elment, ahonnan már nem volt visszaút.

Wozniacki egész meccsen jobban adogatott, mind az első (72%–54%), mind a második (69%–27%) szerva tekintetében. Halepnek valamivel több nyerője (11–9), de sokkal több ki nem kényszerített hibája (17–7) volt. A román lány egy ászt ütött, a dán kettőt.

Halep eddigi teljesítményéért 283 ezer dollárt és 375 világranglistapontot kap, és mindenképpen győznie kell pénteken Szvitolina ellen, hogy bejusson az elődöntőbe.

A Vörös-csoport másik szerdai, lapzárta után végződött mérkőzésén Garcia Szvitolinával játszott.

A Fehér-csoport keddi esti eredménye: Karolina Plískova (cseh, 3.)–Garbine Muguruza Blanco (spanyol, 2.) 6:2, 6:2. Az amerikai Venus Williams ellen azonos eredményt elérő cseh teniszező a legjobb négy közé jutott.

Babosék nehéz sorsolást kaptak

Babos Tímea és partnere, a cseh Andrea Hlavackova az Andreja Klepac, María José Martínez Sánchez szlovén, spanyol duóval találkozik a hétmillió dollár összdíjazású szingapúri tenisz WTA-világbajnokság párosversenyének negyeddöntőjében.

A viadalt szervező WTA honlapjának beszámolója szerint amennyiben a harmadik helyen kiemelt magyar, cseh kettős győz, akkor az elődöntőben a világelső Martina Hingis, Jung-dzsan Csan svájci, tajvani és a hatodikként rangsorolt Anna-Lena Grönefeld, Kveta Peschke német, cseh páros összecsapásának továbbjutójával találkozik.

„A sorsolásról annyit, hogy az egyik legveszélyesebb és legnehezebb ellenfelet kaptuk meg a lehetséges négy párosból. Klepac és Martínez Sánchez nagyszerű és veszélyes kettőst alkot” – idézte honlapja Babost, akinek ez lesz az idei utolsó versenye.

A másik ágon a címvédő Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina orosz páros a kanadai Gabriela Dabrowski és a kínai Hszü Zsi-fan alkotta duóval játszik. A negyedik összecsapáson a holland Kiki Bertens és a svéd Johanna Larsson csap össze az ausztrál Ashleigh Bartyval és Casey Dellacqua-val.

Párosban – ellentétben az egyessel – már az első fordulótól egyenes kieséses rendszerű a küzdelem. A negyeddöntőket csütörtökön és pénteken rendezik.