Fesztivál a városban – ilyen lesz az idei VIBE

Fesztivál a városban – ilyen lesz az idei VIBE
Nem az a VIBE, de azért egy kicsit mégis: szeptember 2-4. között a VIBE Fesztivál háromnapos, ingyenes városi különkiadással készül a marosvásárhelyi várban. A magyarországi mainstream zenei vonal legjobbjai, helyi zenekarok és DJ-k, közös meccsnézés, előadások és chill-zone: érdemes a VIBE-al kezdeni a szeptembert. Mivel ez egy városi különkiadás lesz, és nem a megszokott VIBE Fesztivál, ezért fontos kiemelni, hogy idén nem lesz kempinghely biztosítva.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, illetve természetesen oltási igazolással vagy teszttel lehet majd belépni. A különkiadásnak a marosvásárhelyi vár ad otthont, ahol a MOL Színpadon lesznek az esti koncertek és a Magyarország – Anglia közös VB-meccsnézés óriáskivetítőn, míg a MOL Teraszon egész napos chill zone és bár működik, illetve a beszélgetések és workshopok is itt zajlanak. A vár mindkét bejárata nyitva lesz, azonban a szervezők kérik a résztvevőket, hogy a torlódás elkerülése végett a főbejáraton érkezzenek.

„Több mint háromezren regisztráltak eddig. Aki nem akar lemaradni, az a héten jelentkezzen be a vibefestival.ro oldalon. Szeretnénk fenntartani néhány helyet azok számára is, akik csak aznap döntik el, hogy kijönnének a fesztiválra, de csak a regisztráltaknak tudjuk garantálni a belépést. Mindenesetre eddig nagyon jók a visszajelzések és úgy tűnik, hogy mindenki várta már, hogy végre találkozhasson a barátaival és koncertekre menjen” – foglalta össze az eddigi tapasztalatokat Rés Konrád Gergely, a VIBE Fesztivál igazgatója.

Pénteken két előadás is lesz, az egyik a pályakezdőknek szól Dobre Nóra HR menedzser és Gaudi Zsófia mentális egészség tréner részvételével, majd alkotói kerekasztalra kerül sor, ahol a Konyha frontembere Szepesi Mátyás, Kali Ágnes költő, Kispál Attila és Kispál Ágnes (Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér), illetve Kiss Bora színművész beszél a járvány ideje alatti kihívásokról. Szeptember 3-án ékszer-, parfüm- és bőrradírkészítés is lesz is a workshopok között. Szombaton, szeptember 4-én mémekről, divatiparról és közösségi médiáról hallhatunk beszélgetéseket, a nap magyarországi sztárvendégei Szirmai Gergely YouTuber és Csalár Bence divat szakújságíró lesz. Három színházi előadás és Slam poetry is lesz, a VIBE-ról már ismert Kerengő kulturális tér szervezésében, délután pedig Fashion Show.

Csütörtökön ByeAlex és a Slepp nyitja a MOL Színpadot, majd utánuk a magyar válogatott mérkőzését lehet óriáskivetítőn követni.  Pénteken az elmúlt másfél évben felkapott Dzsúdló először debütál Romániában a MOL Színpadon, majd az Online VIBE-ról már ismert Konyha zenekar lép fel. Szombaton a színpadon a gyergyószentmiklósi 4S Street, majd az Intim Torna Illegál utolsó VIBE-os koncertjén vehetünk részt, hiszen a zenekar tizenegy év fennállás után elbúcsúzik közönségétől. A MOL Színpadon az idei nyertes Epic Music Battle zenekarok is fellépnek: a Josh Moograine és az Álljunk meg! nyitják a pénteki és szombati programot.

A szervezők közzétették a pontos programot, és minden fontos tudnivalót a belépésről, a rendezvényen való részvételről, amely elérhető a fesztivál Facebook-oldalán is.