Európa Liga: él a belga remény a Manchester ellen, lyoni botrány

Európa Liga: él a belga remény a Manchester ellen, lyoni botrány
A Manchester United 1–1-es döntetlent ért el az RSC Anderlecht Brüsszel vendégeként az Európa Liga negyeddöntőjének csütörtöki első mérkőzésén.

A manchesteri együttes a mérkőzés első félidejében szerezte meg a vezetést Henrih Mhitarjan közeli lövésével, ám a hazaiak a hajrában Leander Dendoncker fejesével egyenlítettek, így maradt továbbjutási esélyük a jövő csütörtöki visszavágóra.

A belga csapat két román idegenlégiósa közül Nicolae Stanciu kezdő volt, de a 65. percben lecserélték, Sofiane Hanni érkezett helyette. Alex Chipciu az 58. percben kapott lehetőséget, Massimo Bruno helyett lépett a pályára. Ezúttal egyikük játéka sem csillogott.

A másik két, eredeti időben elkezdődött találkozón a Genk biztató eredményt ért a Celta Vigo vendégeként, míg az Ajax hazai pályán szerzett kétgólos előnyt a Schalke ellen. Érdekesség, hogy az amszterdamiak második találatát a korábbi kiváló labdarúgó, Patrick Kluivert 17 éves fia, Justin készítette elő.

Az Olympique Lyon–Besiktas Isztambul mérkőzés a vendégszurkolók rendbontása miatt (a pályára üldözték a hazai szimpatizánsokat, a képen) háromnegyedórás késéssel kezdődött. Az Olympique hivatalos közleményt adott ki, amely szerint a szurkolókra mindenféle tárgyakat és pirotechnikai eszközöket dobáltak, ezért kellett a pályára menekülniük. Már a stadionon kívül, délután összetűzésbe keveredtek a francia rendőrökkel a törökök, helyi beszámolók szerint egy Besiktas-drukkert letartóztattak, személyi sérülés viszont nem történt a füstbombás provokálások során. Több mint negyven perc után állt helyre a rend a stadionban – többek között a rohamrendőrök és Jean-Michel Aulas, az OL elnökének intézkedései után.

A mérkőzésen Ryan Babel a 15. percben megszerezte a vezetést a vendég törököknek, és ezt az előnyt masszívan tartotta is a csapat. Egészen a második félidő végéig, amikor az Olympique egy percen belül fordított a 83. és a 84. percben szerzett góllal.

Európa Liga, negyeddöntő, első mérkőzések: • RSC Anderlecht (belga)–Manchester United (angol) 1–1 (gól: Leander Dendoncker – 86. perc, illetve Henrih Mhitarjan – 37. perc) • Ajax Amsterdam (holland)–FC Schalke 04 Gelsenkirchen (német) 2–0 (Davy Klaassen 2 – 23. és 52. perc, az elsőt 11 m) • Celta Vigo (spanyol)–RKC Genk (belga) 3–2 (Pione Sisto – 15., Iago Aspas – 18. és John Guidetti – 38. perc, illetve Jean-Paul Boetius – 10. és Thomas Buffel – 67. perc) • Olympique Lyon (francia)–Besiktas Isztambul (török) 2–1 (Corentin Tolisso 83. és Jérémy Morel – 84. perc, illetve Ryan Babel – 15. perc).

A visszavágókat április 20-án játsszák.