Európa Liga: a Sahtar és a Bayer is idegenben nyert

Európa Liga: a Sahtar és a Bayer is idegenben nyert
A Sahtar Donyeck és a Bayer Leverkusen is idegenben szerzett előnyt a labdarúgó Európa Liga nyolcaddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

Az ukrán csapat a német VfL Wolfsburg otthonában győzött zárt kapuk mögött 2–1-re, a Bayer Leverkusen viszont nyilvános meccsen nyert a Glasgow Rangers vendégeként 3–1-re.

Eredmények, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések: • LASK Linz (osztrák)–Manchester United (angol) 0–5 (gól.: Ighalo – 28., James – 58., Mata – 82., Greenwood – 92. és Pereira – 93. perc) • Eintracht Frankfurt (német)–FC Bázel (svájci) 0–3 (Campo – 27., Bua – 73. és Frei – 85. perc) • Isztambul Basaksehir (török)–FC Koppenhága (dán) 1–0 (Visca – 88. perc, 11 m) • VfL Wolfsburg (német)–Sahtar Donyeck (ukrán) 1–2 (Brooks – 48. perc, illetve Moraes – 17. és Antonio – 73. perc) • Glasgow Rangers (skót)–Bayer Leverkusen (német) 1–3 (Edmundson – 75. perc, illetve Havertz – 37., 11 m, Aranguiz – 67. és Bailey – 88. perc) • Olimpiakosz Pireusz (görög)–Wolverhampton Wanderers (angol) 1–1 (El Arabi – 54. perc, illetve Neto – 67. perc; kiállítva: Semedo – 27. perc, Olimpiakosz). Az FC Sevilla–AS Róma és a Milánói Internazionale–Getafé mérkőzés elmaradt.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hivatalos közleménye szerint a koronavírus-járvány miatt a jövő héten nem rendeznek meg egyetlen Bajnokok Ligája- és Európa Liga-mérkőzést sem. A halasztás vonatkozik a szintén a jövő héten esedékes ifjúsági BL mérkőzéseire is.

Az UEFA honlapján közölte: jövő kedden tanácskoznak arról, miként folytatódjanak a nemzetközi versenysorozatok. A szervezet videókonferencián tárgyal a koronavírus-járvány terjedése miatt kialakult új helyzetről. A beszélgetésen az 55 tagszövetség képviselői, az európai klubok szövetségének igazgatótanácsa, a nemzeti bajnokságok megbízottjai, illetve a játékos-szakszervezet (FIFPro) küldöttei vesznek majd részt. A megbeszélésen a bajnokságokról és a nyári, részben budapesti és bukaresti rendezésű Európa-bajnokságról is szó lesz (utóbbit elképzelhető, hogy 2021-re halasztják). A koronavírus-járvány miatt az olasz bajnokság április 3-ig biztosan szünetel, a spanyol bajnokság két soron következő fordulóját elhalasztották. Az angol és a francia bajnokságot is egyelőre felfüggesztették, a németben hétvégén még rendeznek meccseket, utána április 3-ig biztosan nem.