És ki vigyáz a gyerekekre?

És ki vigyáz a gyerekekre?
Ha csak ősszel nyit újra az óvoda és az iskola, a 65 év feletti nagyszülők segítségére a jelen körülmények között nem lehet számítani, a nyári táborok engedélyezéséről pedig még semmit sem lehet tudni, ki vigyáz a következő hónapokban a gyermekekre? – tevődik fel a kérdés.

Csép Andrea RMDSZ-es képvisel ő a Szabadságnak úgy nyilatkozott: az illetékes parlamenti szakbizottság keddi ülésének napirendjén szerepel annak megvitatása, hogy a gyermekfelügyeleti szabadság meddig illeti meg azokat a szülőket, akiknek 12 évnél kisebb gyermekük van.  Az RMDSZ azt javasolja, hogy az online tanítás lezárulásáig, június 12-ig a szülők továbbra is igényelhessék, hogy 75 százalékos javadalmazással valamelyikük otthon maradhasson. Hogy a nagyvakációban hogyan alakul a helyzet, az mindenekelőtt attól függ, hogy milyen lazítások lesznek május 15-től, magyarázta.

A képviselő a Szabadságnak elmondta: az RMDSZ szintén javasolni fogja, hogy a gyermekfelügyeleti szabadság esetében és úgy járjanak el, mint a kényszerszabadságok esetében, és ne a cégeknek kelljen megelőlegezni a gyermekfelügyeleti szabadságon levő alkalmazottak bérét, amit aztán az állam valamikor az év végig törleszteni fog. Ha a kényszerszabadságok esetében ez működött egyik hónapról a másikra, a gyermekfelügyeleti szabadságok esetében is lehetővé kell tenni, mondotta.