Emmy-díjak – az Utódlás kapta a legtöbb jelölést

Emmy-díjak – az Utódlás kapta a legtöbb jelölést
Az Utódlás, a The Last of Us és a Fehér Lótusz című drámasorozatok kapták idén a legtöbb jelölést a tévés Oscarként számon tartott Emmy-díjakra – számolt be róla a BBC News. A legjobb vígjátéksorozat kategóriában a Ted Lasso, A mackó és az Abbott Elementary is verseng az Amerikai Televíziós Akadémia 75. alkalommal átadott díjaiért.

A legtöbb, 27 Emmy-jelölést az Utódlás című sorozat kapta. A nyomában 24 jelöléssel a The Last of Us szerepel, amit a Fehér Lótusz követ 23 jelöléssel. A Ted Lasso című szériát 22 díjra jelölték, a The Marvelous Mrs. Maisel 14, A mackó 13, a Wednesday pedig 12 jelölést kapott – sorolta a BBC News.

A színészi alakításokat díjazó Emmyk jelöltjei között szerepel Jeff Bridges (A nagy öreg), Pedro Pascal (The Last of Us), Brian Cox (Utódlás), Sarah Snook (Utódlás), Bella Ramsey (The Last of Us), Jenna Ortega (Wednesday) és Jennifer Coolidge (Fehér Lótusz) is.

Bár a jelöléseket nyilvánosságra hozták, a Hollywoodban zajló írósztrájk és a készülő színészsztrájk miatt az egyelőre nem világos, hogy a díjátadót megrendezik-e a tervek szerint szeptember 18-án, vagy későbbre, a Variety értesülése szerint akár novemberre halasztják.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A 75. Emmy-díjátadó szervezői bejelentették, hogy a hollywoodi színészsztrájk miatt elhalasztják az eredetileg szeptember 18-ra tervezett ceremóniát – számolt be róla a Variety.com
KultSzínTér