Elkezdődött a regisztráció az Erdélyi Könyvfaló Olvasójátékra

Elkezdődött a regisztráció az Erdélyi Könyvfaló Olvasójátékra
Tavaly a járványhelyzet keresztülhúzta a szervezők számításait, de idén nem hátráltak meg: ma délután kezdetét vette a jelentkezés a második Erdélyi Könyvfaló Olvasójátékra és egészen május 20-ig regisztrálhatnak az érdeklődő fiatal olvasók.

„Az első Erdélyi Könyvfaló Olvasójátékkal sikerült bebizonyítunk, hogy nem csak a verseny motiválja a gyerekeket. Hihetetlen erővel és lelkesedéssel csatlakozott a 2019-ben megszervezett játékhoz közel ötszáz fiatal. Így lelkesen elkezdtük szervezi a 2020-as játékot. Aztán jött az új szervezőtárs, a Covid, és átírta az egész forgatókönyvet” – olvasható a szervezők közleményében.

Idén az előző évek tapasztalataival, tanulságaival és sok optimizmussal felvértezve újragondolták, újratervezték a Könyvfalót: csoportok helyett egyéni jelentkezéseket várnak a négy korcsoportnak tizenkét könyvcímmel meghirdetett olvasójátékra május 20-ig. A résztvevők azzal jelezhetik elköteleződésüket, ha május 25-ig visszaküldik a regisztráció után kapott feladatlapokat a weboldalon, de a szervezők megjegyzik: ehhez nem szükséges még teljesen elmerülni a választott könyvben. A megoldott feladatlapokra a résztvevők egyéni értékelést kapnak, közben pedig van idő a könyvet tovább olvasni. Idén a vírushelyzet miatt elmarad a nagy Olvasójáték, de a könyvfalók a Kolozsvári Ünnepi Könyvhéten június 3. és 6. között író-olvasó találkozókon faggathatják ki a könyvek szerzőit.

A Koinónia Kiadó, az Ábel Kiadó, a Láthatatlan Kollégium, a Cimbora – kíváncsi diákok lapja és a Talentum Református Iskola mellé a szervezésbe idén becsatlakoztak a Librológus munkatársai is, az Olvasójáték lelke pedig továbbra is a különböző iskolákból érkező tanítók és tanárok önkéntes csapata.

A játékban szereplő könyvek korosztályonként a következők:

II-IV. osztály

Sikó-Barabási Eszter: Meseotthon

Zágoni Balázs: Irány a suli!

III-IV. osztály

Molnár Krisztina Rita: Maléna kertje

Berg Judit: Rumini és az elsüllyedt világ

Szabó Róbert Csaba: Vajon Nagyi és a száguldó város 

V-VI. osztály

Dóka Péter: Lila királylány

Dóka Péter: Fekete eső, Viharlovag 1.

Nyulász Péter: A Burok-völgy árnyai, Helka 1.

VII-VIII. osztály

Zágoni Balázs: Odaát, Fekete fény 2.

Bódis Kriszta: Carlo Párizsban

IX-XII. osztály

Nényei Pál: Az irodalom visszavág 3., A hit fényétől az ész világosságáig

Vida Gábor: Egy dadogás története

Regisztrálni a játékra a konyvfalo.konyvhet.ro weboldalon lehetséges.