Döntött az UEFA: eltörli az idegenben szerzett gólok szabályát

Döntött az UEFA: eltörli az idegenben szerzett gólok szabályát
Egybehangzó sajtóértesülések szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a pénteki ülésén úgy határozott, hogy eltörli az idegenben szerzett gólok szabályát.

Az UEFA illetékes bizottsága a portugáliai Portóban, a Bajnokok Ligája-döntő előtt megvitatta a témát – péntek este a nemzetközi sportsajtó egybehangzóan arról számolt be, hogy a szervezet végül úgy határozott, hogy a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is eltörli a szabályt. Ahhoz, hogy az újítás hivatalossá váljon, az UEFA végrehajtó bizottságának is az áldását kell adnia a módosításra.

Amennyiben a változtatásokat elfogadják, akkor a jövőben a rendes játékidő után döntetlenre álló összecsapásoknál előbb hosszabbításra kerülne sor, és ha ott sem dől el a találkozó, akkor tizenegyespárbaj határoz a továbbjutásról.

Az idegenben lőtt gólok szabályát az 1965–1966-os idényben alkalmazták először, azonban most, amikor a koronavírus-járvány miatt sok mérkőzést semleges helyszínen és nézők nélkül rendeztek, ez hátrányosan érinthetett csapatokat. A kiesés párharcokban, ha két csapat azonos számú lőtt góllal áll a második felvonás 90 percét követően, az jut tovább, amely több találatot szerzett idegenben.

A mostani BL-idényben a címvédő német Bayern München és az olasz Torinói Juventus is e szabály miatt esett ki.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A FIFA UTÁN AZ UEFA IS PÉNZT OSZT A TAGSZÖVETSÉGEKNEK

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 236,5 millió eurót bocsátott 55 tagszövetsége rendelkezésére, hogy ezzel enyhítse a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségeket. A szervezet hétfői közlése szerint minden tag 4,3 millió eurót kap egy célzott fejlesztési területekre elkülönített alapból, de úgy döntött, hozzájárul, hogy s szövetségek „saját prioritásaik szerint használják fel a világjárvány hatásai miatt”.

Sport