Dél-amerikai labdarúgó vb-selejtezők: Brazil-henger, bajban az argentinok

Dél-amerikai labdarúgó vb-selejtezők: Brazil-henger, bajban az argentinok
A brazil labdarúgó-válogatott meggyőző teljesítményt nyújtva 3–0-ra nyert az argentin csapat ellen a 2018-as világbajnokság dél-amerikai selejtezőjének 11. fordulójában.

A selecao Belo Horizontéban aratott nagyszerű győzelmet, abban a stadionban, amelyben legutóbb a 2014-es vb elődöntőjében lépett pályára, és megsemmisítő, 7–1-es vereséget szenvedett a németektől. A csütörtöki párharc – amelyre a magas jegyárak miatt a lehetséges 62 ezer helyett csak 53 ezren látogattak ki – sokkal jobban sikerült, a gólpasszt adó és 74. válogatottbeli fellépésén az 50. találatát megszerző Neymar vezérletével a hazai csapat komoly verést mért legnagyobb dél-amerikai ellenfelére. A Barcelona támadója 24 évesen már csak 27 gólra van Pelé nemzeti csúcsától. Elsőként Philippe Coutinho talált a kapuba Neymar passzából, a harmadikat pedig – már a második félidőben – Paulinho szerezte. Az ötszörös aranylabdás Lionel Messi, Neymar klubtársa nem villogott, és igaz ez az argentin csapat többi játékosára is. A brazilok ugyanakkor sorozatban az ötödik győzelmüket aratták, és látványos futballal szórakoztatták a közönséget csakúgy, mint Tite szövetségi kapitány nyári kinevezése óta gyakorlatilag minden mérkőzésükön.

A brazil és az argentin válogatott eddig 103-szor csapott össze, s 40 brazil győzelem mellett 37 argentin siker, valamint 26 döntetlen született, a gólkülönbség pedig 162–159.

Az argentinok négy mérkőzés óta nyeretlenek a selejtezős sorozatban, emiatt a hatodik helyen állnak.

„Padlót fogtunk, de még versenyben vagyunk. Mi vagyunk a felelősek azért, hogy ilyen pocsék helyzetbe kerültünk” – vélekedett Messi, hozzátéve: „Nagyot kell változnia a játékunknak, hogy nyerni tudjunk kedden a kolumbiaiak ellen. Egy pozitív eredmény megváltoztathatja a csapat dinamikáját”.

Lényegesen jobb helyzetben van Uruguay válogatottja, amely Ecuador együttesének legyőzésével szorosan tapad az éllovas brazilokra.

varosnapokHirdetés

Eredmények, 11. forduló: # Brazília–Argentína 3–0 # Uruguay–Ecuador 2–1 # Kolumbia–Chile 0–0 # Paraguay–Peru 1–4 # Venezuela–Bolívia 5–0. Az állás: 1. Brazília 24 pont, 2. Uruguay 23, 3. Kolumbia 18, 4. Ecuador 17 (19–16), 5. Chile 17 (18–16), 6. Argentína 16, 7. Paraguay 15, 8. Peru 14, 9. Venezuela 5, 10. Bolívia 4.

A dél-amerikai zónából négy csapat közvetlenül szerez jogot a világbajnoki részvételre, az ötödik helyezett pedig pótselejtezőt játszik az óceániai régió legjobbjával.