Csütörtökön vetítik a Keleti Ágnes életéről szóló filmet

Csütörtökön vetítik a Keleti Ágnes életéről szóló filmet
Keleti Ágnes a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok a világon (102 éves): több mint 10 olimpiai érmet szerzett, és nemcsak az ellenfeleit győzte le, hanem azzal a valódi életveszéllyel is meg kellett küzdenie, amit zsidónak lenni jelentett a 20 század elején. Az életéről szóló Keleti Ágnes: Aki legyőzte az időt című portréfilmet csütörtökön, szeptember 21-én 17:45 órakor vetítik a Győzelem moziban. A vetítésen jelen lesz a film rendezője, Oláh Kata és operatőre, Csukás Sándor.

*** VIDEÓINTERJÚ – Killyéni András: szeretettel ajánlom a Keleti Ágnesről szóló dokumentumfilmet ***

Keleti Ágnes 1921. január 9-én Budapesten, zsidó családban született. Gyerekként először cselló művész akart lenni ám később a tornasport vált a szenvedélyévé. Ágnes élete elválaszthatatlan azoktól a történelmi eseményektől, amelyeknek részese, elszenvedője volt. Háború, bujkálás, családtagok elvesztése, emigráció, hontalanság. Mindezen fizikai és lelki szenvedés egy percre sem tudta eltéríteni a sport iránti szenvedélyétől. Izraelben talált második otthonára, ahol közel 60 évet élt, ahol a torna alapjait megteremtette, sportolók és edzők generációit nevelte ki. Szenvedéseit csendben, magában elviselve Ágnes sorozatosan győzte le az időt, bizonyítva, hogy soha nem szabad feladni céljainkat, nem kell mások elvárásainak megfelelnünk, csupán önmagunknak, saját elveinkhez kell hűek maradnunk.
Az esemény a Cinema Together projekt része, létrejöttét támogatja Kolozsvár Polgármesteri Hivatala, finanszírozói: Europa Cinemas és Creative Europe Media.