CFR 1907: veretlen vasutasok

CFR 1907: veretlen vasutasok
Kiválóan szerepel a törökországi edzőtáborban a Kolozsvári CFR 1907 bajnoki címvédő és az élvonalban jelenleg is listavezető labdarúgócsapata, amely egy gól nélküli döntetlen (az ukrán Vorszkla Poltava ellen) és egy győzelem után a harmadik előkészületi mérkőzésén is nyerni tudott: 2–0 arányban verte a bolgár Razgrad Ludogorecet.

A Belekben rendezett barátságos találkozón a magyar válogatott Lang Ádám ismét betalált, a 17. percben volt eredményes. A hátvéd gyakorlatilag az edzőtábor gólkirálya, hiszen az előző, svájci FC Zürich elleni találkozón is az ő találatával nyert az együttes 2–1-re. A második félidőben a francia–algériai Billel Omrani helyére beállt fiatal George Ganea (a korábbi válogatott Ionel Ganea 19 éves fia) is betalált a hajrában, a 87. percben, ez az első gólja a meggypiros mezben.

Pénteken, január 25-én lesz a következő előkészületi találkozó, az ellenfél a szlovákiai AS Trencsén/Trencin együttese lesz.

Antonio Conceicao csapata: Jesus Fernandez (46 perc Giedrius Arlauskis) – Cristian Manea (64. perc Andrei  Mureşan), Lang Ádám, Paolo Vinícius, Mario Camora – Damjan Djokovics (57. perc Adrian Alexandru Păun), Alexandru Ioniţă II., Mihai Bordeianu (68. perc Valentin Costache) – Ciprian Deac (57. perc Juan Emmanuel Cúlio), Geroge Ţucudean, Billel Omrani (82 perc George Ganea); további cserék: Andrei Peteleu, Claudiu Petrilă és Alex Petruş; a keret tagja még Seba Petruş és Paul Potra.

Mint ismeretes, a Razgrad Ludogorec bolgár bajnokcsapat keretében több román idegenlégiós szerepel. Claudiu Keşerü és Adrian Popa kezdőemberként játszott, mindkettőt a 68. percben cserélték, Cosmin Moţi pedig csak az első félidőben kapott lehetőséget, a szünetben Dragoş Grigore váltotta.