CFR 1907: sokasodik a koronavírusos esetek száma

CFR 1907: sokasodik a koronavírusos esetek száma
A Román Labdarúgó Profiliga (LPF) főtitkárának, Justin Ştefannak a nyilatkozata szerint összesen 26 koronavírusos eset volt a hét folyamán a Kolozsvári CFR 1907 csapatánál, 16 játékos és 10 vezetőségi tag.

A sor Adrian Păun múlt szombati pozitív tesztjével kezdődött, a játékosok listáját a lengyel Grzegorz Sandomierski kapus és a horvát Damjan Djokovics, továbbá három vezetőségi tag bővítette hétfőn.

Később Cristian Manea, az elefántcsontparti Lacina Traoré és Dan Petrescu vezetőedző megbetegedéséről adtak hírt a portálok, amelyek szerint fertőzött még Bogdan Aldea és Cristian Dragotă erőnléti edző, Costin Curelea másodedző, Cristian Moldovan kapusedző és Radu Pralea kinetoterapeuta.

Utóbbi esetében azonban a cjsport.ro hírportál egyértelmű bizonyítékot mutat, hogy nem beteg: miután a magánklinikán a tesztje pozitív lett, az állami kórházban újratesztelték szerdán, és már nem mutatja a fertőzés jelét.

A Gazeta Sporturilor (GSP) friss listája szerint a legújabb fertőzöttek: Ovidiu Hoban, Denis Ciobotariu, a francia Mike Cestor, a portugál Luís Aurelio Coimbra, Hindrich Ottó kapus, Cătălin Itu, Andrei Dodi Joca, a francia–algériai Billel-Abdel Omrani, Cristian Panin csapatmenedzser, Ioan Ivaşcu főtitkár, továbbá a csapat sofőrje és raktárosa.

A Kolozsvárott először pozitív tesztet produkáló Cristian Bălgrădean kapus, Cătălin Golofca és Claudiu Petrila két negatív tesztjük után távozhattak a kórházból, de 14 napos karantén vár rájuk.

Az I. liga felsőházában a rájátszás 9. fordulójában esedékes Botoşani-i FC elleni bajnoki mérkőzésre a megtizedelt vasutascsapat várhatóan több ifit is benevez, tudni vélik, hogy egészen biztosan a 19 éves Rareş Gal kapus, Vlad Fărăcăşan hátvéd és Sergiu Luca csatár a keret tagja lesz, a CFR 1907 inkább beáldozza az U19-es csapat junior Elit Ligában esedékes meccsét.

A bajnok együttessel kapcsolatos hír, hogy sajtóértesülések szerint a vezetőség lemond a másodcsapat működtetéséről, nem indítja a III. ligába a gárdát, amely egyébként az előző idényben mindössze a 13. helyen állt a bajnokság félbeszakításakor. Ezzel megspórolnák a kiszállási díjakat, továbbá a 20 ezer lejes nevezési díjat. Emil Caras vezetőedző szerződését valószínűleg felbontják, a játékosok egy részét kölcsönadják, az ifik pedig csak a juniorok Elit Ligáiban fognak szerepelni. Így a harmadosztályban Kolozs megyét a Dési Egyesülés, a Tordai Üveg Aranyos FC és a Kolozsvári Egészség képviseli, hozzájuk csatlakozhat Kolozs megye IV. ligájának bajnoka, a Kolozsvári Viktória vagy a Dési Szamos, amennyiben megnyeri az osztályozó tornát Bihar és Szatmár megye képviselőjével szemben. A Viktória vasárnap a szamosfalvi Erdély/Ardealul Sportbázison mérkőzik meg a Szamossal, utóbbinak csak győzelem esetén van esélye a bajnoki címre.

Mindeközben két újabb koronavírusos eset bukkant fel a Krajovai Universitatea FC-nél is, a GSP értesülése szerint Gheorghe Ciurea másodedzőről és Cornel Blejan erőnléti edzőről van szó. Az olasz Cristiano Bergodi vezetőedző tesztje ismét nem bizonyult mérvadónak, eredményesnek (korábban is előfordult ilyen, majd kedden negatív volt az eredménye). Pénteken újabb tesztelésen esnek át az oltyán csapat tagjai, amelyből eddig Lucian Pretorian csapatmenedzser, mérkőzésszervező megfertőződése volt bizonyított.

A román szakszövetség felvette a kapcsolatot az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA), hogy halasztást kérjenek, ne kelljen kötelezően augusztus 3-án közöljék a nemzetközi kupákban szereplők névsorát, ám egyelőre szóbeli elutasítást kaptak a nemzetközi fórumtól.