Bravúr kell a továbbjutáshoz

Európa Liga – harmadik selejtezőkör

Bravúr kell a továbbjutáshoz
Három román és egy magyar csapat érdekelt a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének mai visszavágóin, és mindegyik gárdára igaz, hogy az első mérkőzés eredménye alapján nem tartozik a továbbjutásra esélyesek közé.

A harmadik fordulós párharc múlt csütörtöki első mérkőzésén a nemzetközi porondon egyedüli magyarként versenyben lévő bajnoki ezüstérmes Videoton 2–1-re kapott ki, így nem ledolgozhatatlan a hátránya, ugyanakkor kérdéses, hogy képes lesz-e nyomást gyakorolni ellenfelére, a Girondins Bordeaux-ra, amely a francia bajnokság hatodik helyén zárt legutóbb. A sikerhez ugyanakkor minden bizonnyal arra is szükség lesz, hogy a védelem stabil maradjon, a gyors francia támadóknak ne hagyjon teret. A csütörtöki mérkőzés iránt nagy az érdeklődés, a felcsúti Pancso Arénába az összes jegy elkelt.

Szintén nagy az érdeklődés az AC Milan–Krajovai U találkozó esetében: sajtóhírek szerint kedd estig több mint 60 ezer jegy kelt el az összecsapásra, amely a piros-feketék idénybeli első hivatalos mérkőzése lesz hazai pályán. Vélhetően ezzel magyarázható a kiemelt érdeklődés is, hiszen a nyári szünetben kínai befektetői kezekbe került gárda szurkolói most láthatják először akcióban az új szerzeményeket – az olasz klub csak a 3. selejtezőkörben kapcsolódott be az EL-sorozatba (miután az előző években inkább a BL-ben láthattuk…). Az Il Calcio elmúlt idényének 6. helyezettje nem mellesleg favoritként lép pályára, hiszen már Krajován is győzni tudott (1–0), és nem túlzás azt mondani, hogy a selejtezők legnagyobb meglepetése lenne, ha kiesne…

Ezzel szemben a Gyurgyevói/Giurgiu-i Astra és a Bukaresti Dinamó kicsit jobb helyzetben van, nem csak azért, mert szerényebb csapatokat hozott útjukba a sors, hanem azért is, mert a visszavágó döntetlenről indul, így egy gól is elég számukra a továbbjutáshoz. Az Astra itthon 0–0-ra végzett az ukrán FC Oleksandriyával, míg a „kutyák” az Athletic Bilbaóval ikszeltek, viszont az 1–1-es eredmény a spanyoloknak kedvez, akik egy gólnélküli döntetlennel is továbbjuthatnak ma este.

A harmadik forduló győztesei a zárókörben már a főtáblára kerülésért lépnek majd pályára.

A találkozók programja: Videoton FC–Girondins Bordeaux 20.00 óra (élőben közvetíti az M4 Sport), FC Oleksandriya–Astra Giurgiu 20.00 óra (TVR 2), Athletic Bilbao–Dinamo 21.45 (TVR 1), AC Milan–Krajovai U 21.45 (PRO TV).