A BMC kolozsvári csoportjának éves kiállítása a Bánffy-palotában

A Kolozs Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó Kolozsvári Művészeti Múzeum a Barabás Miklós Céhhel (BMC) közösen mindenkit meghív a Barabás Miklós Céh kolozsvári csoportjának éves képzőművészeti kiállításának megnyitójára, amelyet csütörtökön, 2024. február 8-án 17 órakor szerveznek a Művészeti Múzeum időszaki kiállítóterében (földszint).

A romániai magyar képzőművészeket tömörítő Barabás Miklós Céh legnépesebb, kolozsvári csoportja immár minden év elején megrendezi hagyományos kiállítását. Ezen éves, értékfelmérő tárlatok célja a kolozsvári és Kolozsvár környéki művészek közelmúltban készült munkáinak a bemutatása, illetve népszerűsítése. Tematikai és stiláris megkötés, illetve korhatár nélkül, csupán a minőséget szem előtt tartva, a legnagyobb változatossággal sorakoztatják fel a Barabás Miklós Céhbe tömörült művészek legfrissebb alkotásait: festők, szobrászok, grafikusok, keramikusok, üveg-, textil- és fotóművészek jelentkeznek egy-két munkával, bemutatva múlt évi termésük legjavát.

Rendkívüli gazdagságról tesz bizonyságot ismét ez évi tárlat, amelyen változatos technikákkal készült művekkel ismerkedhet meg a látogató. A BMC kolozsvári csoportja és meghívottaik a régió művészeti sajátosságait összegezve a legkülönbözőbb gondolati- és stiláris megközelítésben vallanak évente ars poeticájukról, az erdélyi kortárs művészet bemutatkozásának adva teret.