BL-selejtezők: gólt kell lőni a továbbjutáshoz

BL-selejtezők: gólt kell lőni a továbbjutáshoz
Az idény eddigi legfontosabb mérkőzésére készül a FCSB és a Konstancai Viitorul: a két csapat szerdán este a Bajnokok Ligája selejtezői harmadik fordulójának visszavágóin szerepel, és ha sikerrel veszi az akadályt, a továbbjutáson túl 8 millió euró is üti a markát.

A mérkőzések tétje a BL play-offjába való kerülés, ahonnan már egyenes út vezet az európai kupaporond felé: az onnan továbbjutók a BL főtábláján folytathatják a sorozatot, míg a kiesők a másik kupasorozatba, az Európa Ligába „pottyannak”.

A ma esti mérkőzések tehát megnyithatják a „pénzes ládát”, amihez látszólag a bajnoki címvédő tengerpartiak állnak közelebb, hiszen az első mérkőzésen nyerni tudtak az Apoel Nicosia vendéglátóiként. A törékeny 1–0-s siker azonban nem lehet túl megnyugtató Gheorghe Hagi és legénysége számára, így, bár egy gól nélküli döntetlen is elég lenne a továbbjutáshoz, igen jól fogna, ha a Viitorul a ciprusiak otthonában is tudna szerezni legalább egy találatot, lehetőleg már a találkozó elején.

Ezzel szemben a FCSB-nek a bukaresti 2–2 után mindenképpen gólt kell lőnie Csehországban a bajnoki ezüstérmes Viktoria Plzen ellen, ha komolyan gondolja a továbbjutást, márpedig a jelek szerint komolyan gondolja: George Becali fejenként 30 ezer euró prémiumot ajánlott fel a csapat tagjainak, ha sikerül elérni e célt, nem mellesleg pedig a rossz nyelvek szerint Nicolae Dică vezetőedzői jövője is függ a találkozó végeredményétől.

A Steaua nem mondható éppen favoritnak, a fogadóirodáknál a rá feltett pénz háromszorosát lehet nyerni továbbjutása esetén, ennek ellenére játékosai – köztük a 36 éves portugál „sztár”, Filipe Teixeira – bizakodóan nyilatkoztak a napokban a sajtónak. Teixeira szerint kötelező a győzelem, de azért azt hozzátette: tudják, hogy a pokol fog várni rájuk a pályán, ahol életre-halálra fog menni a mérkőzés… A sípmester egyébként a spanyol Alejandro Hernandez lesz, míg a Viitorul és az Apoel közötti találkozót orosz trió vezeti majd, Aleksei Eskovval az élen.

Az Apoel Nicosia–Konstan­cai Viitorul mérkőzést 20:00 órától közvetíti a TVR2, míg a Viktoria Plzen–FCSB összecsapás 21:15-től a PRO TV-n követhető élőben.