Birminghami tenisztorna: Döntőbe jutott a Babos, Mladenovic páros

Birminghami tenisztorna: Döntőbe jutott a Babos, Mladenovic páros
A Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar, francia duó döntőbe jutott a 936 ezer dollár összdíjazású birminghami füvespályás női tenisztorna párosversenyében.

Az ausztrál nyílt bajnokságon címvédő egység, az angliai torna első kiemeltje a negyedikként rangsorolt Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova cseh kettőst győzte le két szoros szettben a szombati elődöntőben, amely 1 óra 41 percet tartott.
„Természetesen nagyon örülök a mai győzelemnek, hiszen a Roland Garros-bajnokokkal játszottunk! Boldog vagyok, hogy megnyertük az elődöntőt, amely nagyon magas színvonalú volt” – nyilatkozta saját honlapján Babos.

Hangsúlyozta, a kiélezett küzdelem közepette nagyon jól adta vissza az ellenfél adogatásait, illetve remekül együttműködtek a partnerével. „Többször is nehéz helyzetben voltunk, de visszakapaszkodtunk. Tanultunk, és próbálunk mindig tanulni a hibáinkból, igyekszünk továbbfejlődni” – mondta a magyar teniszező.

Eredmény, páros, elődöntő: Babos, Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Krejcikova, Siniakova (cseh, 4.) 7:5, 7:6 (6).

Egyesben az elődöntőig jutott Mihaela Buzărnescu (30. a világranglistán), ismét le tudta győzni a tornán második kiemelt szabadkártyás ukrán Jelina Szvitolinát, de nem tudott túljárni a cseh Petra Kvitova eszén.

A 30 esztendős román lány 72 perc alatt 6:3, 6:2-re verte a hét évvel ifjabb Szvitolinát, a Roland Garros-on elért idei siker után (6:3, 7:5 a harmadik fordulóban) másodszor győzte le ukrán ellenfelét.

A szombati mérkőzésen a negyedik favorit Kvitova ellen azonban nem volt esélye a bukaresti lánynak, a 28 éves cseh a kedvenc borításán 73 perc alatt, két szettben legyőzte. A kétszeres wimbledoni bajnok Kvitova ellen is második mérkőzését vívta a román teniszező, de a prágai döntőben is kikapott tőle. Buzărnescu 46 345 dolláros csekkel és 185 világranglistaponttal vigasztalódhat.

Eredmények, egyes, elődöntő: Kvitova (cseh, 4.)–Buzărnescu 6:3, 6:2; Rybariková (szlovák)–Strycová (cseh) 7:6 (1), 6:4.

*

A hölgyek számára vasárnap elkezdődött az eastburni füvespályás tenisztorna (917 664 dollár) összdíjazás, de a 28 éves Sorana Cârstea számára már véget is ért, mivel az első fordulóban 2:6, 7:5, 6:4 arányú vereséget szenvedett az orosz Anasztaszija Pavljucsenkovától. Cârstea 3840 dollárt és egyetlen WTA-pontot kap a részvételért. A tornán Irina Camelia Begu az olasz Camila Giorgival, Buzărnescu pedig a kínai Su-aj Peng ellen kezd, párosban pedig együtt játszanak a harmadik kiemelt Latisha Chan, Su-aj Peng (tajvani, kínai) kettős ellen.

Magyar részről Babos Tímea indul, egyesben s párosban ezúttal a brit színekben versenyző Konta Johannával. Egyesben a lengyel Agnieszka Radwanskával játszik, míg párosban a Ljudmila Kicsenok, Alla Kudrjavceva duó az ellenfele.