Béremelést követelnek a rendőrök és a börtönőrök

Béremelést követelnek a rendőrök és a börtönőrök
A bukaresti Victoriei téren tüntettek ma a rendőröket, illetve a börtönőröket tömörítő szakszervezeti szövetségek képviselői – számolt be az Agerpres hírügynökség.

A tiltakozók nem értenek egyet a munkaügyi minisztérium által közvitára bocsátott sürgősségi rendelet-tervezettel, amely szerint a bértörvényben 2022-re előirányzott összeg és a 2021 decemberi fizetésük különbségének mindössze egynegyedével nőne a bérük.

A szakszervezet képviselői hangsúlyozták, béreiket immáron két éve befagyasztották, miközben több mint 25 százalékkal nőttek a fogyasztói árak. Hozzátették: miután hat napon át tiltakoztak, úgy érzik, a kormány és a koalíció „hátat fordított a követeléseiknek”. Azt is felrótták, hogy a kormány épületénél tartott tüntetés alkalmával a kabinet három olyan alkalmazottját küldték el a tárgyalásra, akik nem értették meg a követeléseiket. Bár Lucian Bode belügyminiszter az augusztus 16-i egyeztetésükön világosan elmondta, hogy van pénze a szaktárcának a bérkülönbözet felének a kifizetésére, a döntés még várat magára, és „a politikai játszma folytatódik” – nyomatékosították.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A közúti fuvarozók és a mezőgazdasági termelők küldöttsége nem ment el a szombaton 13 órára meghirdetett találkozóra a szállításügyi minisztériumba. A szaktárca képviselői újabb meghívást intéztek a tiltakozókhoz.
Belpol