Bepanaszolták a Wizz Airt az Európai Repülésbiztonsági Ügynökségnél

Bepanaszolták a Wizz Airt az Európai Repülésbiztonsági Ügynökségnél
Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökségnél panaszolták be a Wizz Airt, miután több romániai járatát törölte műszaki okok miatt – közölte szombaton Bogdan Mîndrescu szállításügyi államtitkár, akit az Agerpres hírügynökség idézett.

Mîndrescu a Facebookon számolt be arról, hogy szombaton találkozóra hívták a légitársaság vezetőségét, amelyen közölték velük, hogy a törölt romániai járatok ügye az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) elé került.

Kifejtette, mivel a Wizz Air egy nap alatt kilenc járatot törölt műszaki okok miatt, sürgős cselekvési tervet kértek a légitársaság vezetőségétől a törölt járatok számának csökkentése és az utasszállítás megbízhatósága érdekében. Ugyanakkor kérték, hogy oldják meg a megengedettnél többet túlórázó repülőszemélyzet problémáját is - írta Mîndrescu.

A Wizz Air vezetőivel folytatott megbeszélésen részt vett Horia Constantinescu, az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) elnöke is, aki közölte a légitársaság képviselőivel, hogy tájékoztatta a helyzetről az utasok jogvédelmével foglalkozó európai hatóságot.

Az államtitkár beszámolója szerint közölték a Wizz Air vezetőségével, hogy figyelemmel követik a vállalat tevékenységét, és nem tolerálnak semmiféle eltérést a nemzetközi és hazai légi közlekedési szabályoktól.

Hozzátette, miután a román polgári légi közlekedési hatóság bepanaszolta a Wizz Air-t az EASA-nál, az európai ügynökségnek ellenőrzéseket kell végeznie a vállalatnál.
Kép: Illusztráció