Bemutatkozik egy új sportág a Sétatéren

Bemutatkozik egy új sportág a Sétatéren
Pingponghálós, homorú asztal és egy futball labda – mindössze ennyi szükségeltetik a teqball-hoz, ahhoz az új sportághoz, amelyet három éve magyar fiatalemberek „találtak fel”, és ma már szerte a nagyvilágban hódít.

Népszerűsítése Romániában is zajlik, a Kolozsvári Magyar Napok keretében a Sétatéren ma 12–19 óra között ismét bemutatókat tartanak.

Ilyés Szabolcs, a csapat vezetője lapunknak elmondta, hogy az országban először idén áprilisban, Székelyudvarhelyen mutatták be a teqballt, és felkérést kaptak, hogy képviseljék Romániát a Budapesten június 23–25-én lezajlott világkupán, amelyen húsz ország csapata vett részt. Ezen a versenyen a székelykeresztúri Lázár Zsolt egyéniben harmadik lett, párosban pedig a székelyudvarhelyi Szécsi Barnával első, ami feljogosítja őket a jövő évi világkupán való részvételre Dubaiban.

Az új sportág „nagykövete” a volt brazil futballsztár Ronaldinho. A sportágnak már van nemzetközi szövetsége, székhelye Lausanne, és hamarosan itt is megalakul a vezető testület. Egy ilyen homorú asztal legkisebb ára 2 ezer euró, ezért van egyelőre csak Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában két-két darab belőle, Székelykeresztúron pedig csak egy. A játékszabályok és más ide vonatkozó tudnivalók megtalálhatók a kolozsvarigobek.ro honlapon.