Bajnokok Ligája: Akár már most búcsúzhat a PSG

Bajnokok Ligája: Akár már most búcsúzhat a PSG
Amennyiben szerdán hazai pályán kikap a tavasszal döntős Liverpooltól, és a C-csoport másik mérkőzésén az SSC Nápoly legyőzi a Crvena Zvezda csapatát, a Paris Saint-Germain már egy körrel a csoportkör zárása előtt elbúcsúzik a labdarúgó Bajnokok Ligájától.

A német Thomas Tuchel edzette párizsi együttes – amely a francia bajnokságot 14 győzelemmel kezdte – a legrangosabb európai kupasorozatban évek óta képtelen túllépni saját árnyékán. Négy negyeddöntős szereplést követően az elmúlt két idényben már a 16 között búcsúzott, pedig közben elköltött többek között 222 millió eurót a brazil Neymarra, illetve itt játszik a nyári világbajnokság legjobb fiatal játékosa, Kylian Mbappé is.

„Ez egy kulcsfontosságú mérkőzés lesz egy nagyon bonyolult csoportban” – jelentette ki az összecsapást megelőzően Tuchel. A PSG jelenleg öt ponttal csoportja harmadik helyén áll, az első Liverpool és a második Nápoly egyaránt hat-hat pontot gyűjtött eddig. Amennyiben a francia együttes nyer, úgy a saját kezében marad a sorsa az utolsó fordulóban is.

Tuchel a hírek szerint számíthat két legjobb csatárára, Neymarra és Mbappéra is, akik válogatottjukban sérültek meg még a múlt héten.

„Nyerni megyünk Párizsba, nem döntetlenért. Szeretnénk jól játszani, de tudjuk, hogy ez hihetetlenül nehéz lesz, mert ellenfelünk nagyon régen veszített utoljára hazai pályán” – fogalmazott klubja honlapján a Liverpool holland válogatott védője, Virgil van Dijk. Meglátása szerint együttesének meg kell próbálnia ráerőltetnie a játékát ellenfelére, és nem szabad hagyniuk, hogy a párizsiak kibontakozzanak.
A két csapat szeptemberi, angliai mérkőzésén 3–2-es hazai siker született.

Az A-csoportban a Borussia Dortmund és az Atlético Madrid egyaránt hazai pályán biztosíthatja be továbbjutását, míg a B-csoportban a Tottenham Hotspur azok után, hogy az előző fordulóban Harry Kane két góljával a hajrában fordított a PSV Eindhoven ellen, ezúttal az olasz Internazionalét látja vendégül, s egy esetleges győzelemmel pontszámban utolérné riválisát. A már biztos továbbjutó Barcelona eközben egy újabb sikerrel bebiztosíthatja csoportelsőségét.

A D-csoportban a listavezető Porto a Schalkét fogadja, és egy döntetlennel mindkét csapat bejut a nyolcaddöntőbe, ha a Galatasaray nem tudja legyőzni a már biztosan búcsúzó Lokomotív Moszkvát. A portugál együttes győzelem esetén biztosan csoportelsőként várhatja az egyenes kieséses szakasz sorsolását.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló (a mérkőzések – két kivétellel – 22 órakor kezdődnek):

A-csoport: • Atlético Madrid (spanyol)–AS Monaco (francia) – 19.55-kor élőben közvetíti a Look Plus, a DigiSport1 és a Telekom Sport1 tévéadó • Borussia Dortmund (német)-FC Bruges (belga). A csoport állása: 1. Dortmund 9 pont (8–2), 2. Atlético 9 (7–6), 3. Bruges 4, 4. Monaco 1.B-csoport: • PSV Eindhoven (holland)–FC Barcelona (spanyol) – DigiSport3 • Tottenham Hotspur (angol)–Milánói Internazionale (olasz) – Look Sport, DigiSport2 és Telekom Sport3. Az állás: 1. Barcelona 10 pont, 2. Inter 7, 3. Tottenham 4, 4. PSV 1.C-csoport: • SSC Nápoly (olasz)–Crvena Zvezda Belgrád (szerb) – DigiSport4 és Telekom Sport4 • Paris Saint-Germain (francia)–FC Liverpool (angol) – Look Plus, DigiSport1 és Telekom Sport1 és Telekom Sport2. Az állás: 1. FC Liverpool 6 pont (7–5), 2. Nápoly 6 (4–3), 3. PSG 5, 4. Crvena Zvezda 4.D-csoport: • Lokomotív Moszkva (orosz)–Galatasaray Isztambul (török) – 19.55-kor – Look Plus, DigiSport2 és Telekom Sport2 • FC Porto (portugál)–FC Schalke 04 Gelsenkirchen (német) – a találkozót az aradi Ovidiu Alin Haţegan vezeti. Az állás: 1. Porto 10 pont, 2. Schalke 8, 3. Galatasaray 4, 4. Lokomotív 0.