Bábszínházi világnap a Puck-nál

Bábszínházi világnap a Puck-nál
Gyerekeknek és felnőtteknek is szóló programokkal jelentkezik a Puck Bábszínház magyar tagozata március 20-án, és 21-én. A Bábszínházi világnap alkalmából interaktív bábkereső játékra és gyerekkoncertre kerül sor.

Interaktív bábkereső sétával, gyerekkoncerttel, tombolával és természetesen bábelőadással ünnepli a Puck Bábszínház magyar tagozata a Bábszínházi Világnapot március 20-án és 21-én. Az ezredfordulón, 2000-ben, németországi kongresszusán döntött úgy a Nemzetközi Bábművész Szövetség, hogy a színházi világnap mintájára, a bábosoknak is legyen külön ünnepe.

Az ünnepi programok március 20-án, délután négy órakor Bábkeresővel kezdődnek, az interaktív sétára gyerekeket és szüleiket is várják a szervezők. A város öt különböző helyszínén egy-egy bábszínész tartózkodik egy bábbal, a sétára vállalkozók pedig az Életfa Családsegítő Egyesülettől indulva egy vázlatos térkép segítségével a különböző állomáshelyeken megkeresik a bábszínészt és bábját, majd a gyerekek feltesznek egy kérdést a bábnak, egy kérdést a bábszínésznek és haladnak állomásról állomásra, mígnem elérnek az utolsó helyszínig, a Puck Bábszínházig.

A Bábkereső után, 17:30-tól kezdődően Bertóti Johanna Fütyülünk a világra című gyerekkoncertje látható a bábszínház színpadán, ennek végén pedig tombola lesz, 18:40-től a sétán résztvevő gyerekek könyveket és bábszínházi bérletet nyerhetnek. Az ünneplés március 21-én, a délelőtt 11 órától műsorra tűzött Kolozsvári mesék (rendező: Varga Ibolya) című előadással zárul.

A belépés minden programra ingyenes.

(Borítókép: Jelenet a Kolozsvári mesék című előadásból. Fotó: Nicu Cherciu)