Babosnak nem lett ihaj-Csuhaj

Babosnak nem lett ihaj-Csuhaj
Babos Tímea két játszmában kikapott a magyar származású svájci Bacsinszky Tímeától a 2,2 millió dollár összdíjazású, Bajnokok Tornája elnevezésű szezonzáró női tenisztornán, a kínai Csuhajban.

A huszonhárom éves magyar játékos – aki kedden a spanyol Carla Suarez-Navarro sérülése miatt került be a résztvevők közé – 1 óra 21 percet töltött a pályán. „Nem lehetek szomorú, hiszen ez a verseny már bónuszt jelent számomra. Pozitívan fogom fel az egészet, hiszen az utolsó pillanatban derült ki, hogy játszhatok. Van még egy meccs a csoportkörben, lehet, hogy az utolsó mérkőzésem lesz ebben a szezonban. Megpróbálok mosolygósan, de küzdősen teniszezni! Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég” – idézte honlapja Babost, aki a hazai közönség előtt szereplő Su-aj Csanggal játszik majd.

A kínai viadalon négy háromfős csoportban zajlanak a küzdelmek, a négy első helyezett jut az elődöntőbe.

A harmadik helyen kiemelt cseh Petra Kvitova mindössze három játékot veszített, s 46 perc alatt legyőzte az olasz Roberta Vincit.

Eredmények, Bajnokok Tornája, szezonzáró női tenisztorna, Csuhaj, 2. játéknap:

B-csoport (Kamélia-csoport): Bacsinszky (svájci, 6.)–Babos 6:4, 6:2. A csoport harmadik játékosa a kínai Su-aj Csang.

varosnapokHirdetés

A-csoport (Azálea-csoport): • Konta Johanna (brit, 1.)–Samantha Stosur (ausztrál, 8.) 6:4, 6:2. A csoport harmadik játékosa a francia Caroline Garcia.

C-csoport (Pünkösdi rózsa-csoport): • Kvitova (cseh, 3.)–Vinci (olasz, 5.) 6:1, 6:2. A csoport harmadik játékosa a cseh Barbora Strycova.

Az D-csoportban (Rózsa-csoport) az ukrán Jelina Szvitolina, a holland Kiki Bertens és az orosz Jelena Vesznyina szerepel.