Augusztus 6-tól kerül a romániai mozikba Bogdan George Apetri új filmje

Augusztus 6-tól kerül a romániai mozikba Bogdan George Apetri új filmje
Augusztus 6-tól már a romániai mozikban láthatja a közönség Bogdan George Apetri Neidentificat című második nagyjátékfilmjét, amelynek augusztus elején több speciális vetítést is szerveztek a stáb jelenlétében Bukarest, Konstanca, Jászvásár, Sepsiszentgyörgy és Dél-Eforia mozitermeiben.

A román-cseh-lett koprodukcióban készült alkotás ötvözi a thriller feszültségét a detektívfilmekre jellemző rejtéllyel és a noir stílus hiteles hangulatával, nagy tapintattal és intenzitással vizsgálva az emberi elme és lélek legbelsőbb tájait. A Transilvania Film által forgalmazott alkotás országos premierjére július 27-én, a 20. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) Román Filmnapok elnevezésű versenyszekciójában került sor, ahol elnyerte a nemzetközi filmkritikusok által felajánlott FIPRESCI-díjat.

„Különleges élmény volt a kolozsvári közönség előtt lenni az országos premier alkalmából és képviselni – a TIFF-en jelenlévő színészekkel együtt – az egész csapatot, akik keményen dolgoztak a film elkészítésén. A kapott díjat a csapat minden tagjának és minden szereplőnek ajánlom, az elsőtől az utolsóig – ez az övék, nem az enyém. Nagyon lenyűgöztek a kolozsvári közönségtől kapott pozitív visszajelzések, reméljük, hogy ugyanezt tapasztaljuk az ország többi városában is, ahol már alig várjuk, hogy találkozzunk a filmkedvelőkkel” – nyilatkozta a kolozsvári premierrel kapcsolatban a rendező.

A film első gálavetítése augusztus másodikán volt a temesvári Cinema City moziban, ahol a rendező, Bogdan George Apetri és a főszereplő, Bogdan Farcaș válaszolt a közönség kérdéseire. A temesvári speciális vetítést követően a csapat Bukarestbe utazott, ahol a vetítéseket követően szintén közönségtalálkozókon meséltek az alkotás kulisszatitkairól. A turné folytatásaként augusztus 7-én Konstanca, 9-én Jászvásár, 10-én Sepsiszentgyörgy, 12-én pedig Dél-Eforia filmkedvelői láthatják az alkotást és találkozhatnak az alkotókkal.

A filmben Bogdan Farcaș mellett egyébként szerepel Dragoș Dumitru, Vasile Muraru, Emanuel Pârvu, Olimpia Mălai, Ana Popescu, Andrei Aradits, Kira Hagi és Ion Beche is.

A Neidentificat augusztus 6-tól kerül a romániai mozikba, részletek a vetítési helyszínekről és időpontokról a www.transilvaniafilm.ro weboldalon böngészhetők.

(Borítókép: Bogdan Farcaș és Dragoș Dumitru a Neidentificat című filmben)