Atlétikai vb: száz nappal a rajt előtt bemutatták a kabalafigurát

Atlétikai vb: száz nappal a rajt előtt bemutatták a kabalafigurát
Száz nappal a budapesti atlétikai világbajnokság rajtja előtt bemutatták Youhuut, az esemény kabalafiguráját.

A szerdai sajtótájékoztatón Jon Ridgeon, a nemzetközi szövetség (WA) vezérigazgatója a szervezőbizottság vezetésével közösen leplezte le az ősi magyar állatról mintázott rackajuhot. Ridgeon a sajtóeseményen átadta a magyar szervezőbizottság vezetésének a WA első osztályú licencét, amelynek köszönhetően a Nemzeti Atlétikai Központ hivatalosan is házigazdája lehet az augusztus 19–27. közötti vb-nek.

A seregszemlén több mint 2000 atléta vesz majd részt (eddig 203 ország részvétele biztos, de a cél 206), a versenyek akár hárommilliárd tévénézőhöz is eljuthatnak Magyarország történetének legnagyobb sporteseményéről.

„A stadionnak otthont adó Csepel-sziget egykor a juhok szigete volt. […] Youhuu most az egykori szennyezett rozsdaövezet helyén visszakapja a parkot. Kabalaállatunk korábban lusta volt, azonban miután elkezdett sportolni, ő is hétköznapi hős lett. Legyen mindenki olyan, mint ő” – fogalmazott a bemutatás kapcsán Németh Balázs, a vb-t szervező cég vezérigazgatója.

Borítókép: MTI/KOSZTICSÁK SZILÁRD

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A Burson Cohn & Wolfe Sports (BCW Sports) ügynökség összeállította a világ legsportosabb nagyvárosainak 50-es listáját.
Sport
Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke példaértékűnek nevezte a Négy Nemzet elnevezésű versenyt, amelyet péntektől vasárnapig a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában rendeznek.
Sport
Budapestről Lausanne-ba költözik a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF), amelyet a következő tisztújító közgyűlésig Ursula Papandrea vezet.
Sport