Afrika-kupa: Kamerun lépéselőnyben

Afrika-kupa: Kamerun lépéselőnyben
A négyszeres győztes Ghána 1–0-ra legyőzte a tornára 1978 óta először kijutó Ugandát a Gabonban rendezett labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáján.

A meccset eldöntő gólt Andew Ayew szerezte tizenegyesből. A West Ham Unitedben légióskodó 27 éves támadónak ez volt a hetedik gólja Afrika-kupán, és ezzel elérkezett a pillanat, hogy túlszárnyalja édesapját, az afrikai futballban legendaként tisztelt Abedi Pelét. Érdekesség, hogy Uganda a mostanit megelőző ANK-mérkőzését is Ghána ellen vívta: az 1978-as döntőben 2–0-ra kikapott tőle.

Eredmények, D-csoport, 1. forduló: • Ghána–Uganda 1–0 (gól: A. Ayew 32. perc, 11 m) • Mali–Egyiptom 0–0.

Kamerun válogatottja legyőzte Bissau-Guinea csapatát, így megtörte az A-csoport eddigi meccseinek egyhangúságát. A csoport előző három mérkőzése 1–1-es döntetlennel zárult, így a kameruniak a szerdai sikerükkel az élen állnak. A négyes zárófordulójában a házigazda Gabonnak a biztos továbbjutás érdekében le kellene győznie a Szelídíthetetlen Oroszlánokat.

Eredmények, A-csoport, 2. forduló: • Kamerun–Bissau-Guinea 2–1 (Siani – 61. és Ngadeu-Ngadjui – 79. perc, illetve Piqueti – 13. perc) • Gabon–Burkina Faso 1–1 (Aubameyang – 38. perc, 11 m, illetve Nakoulma – 23. perc). Az állás: 1. Kamerun 4 pont, 2. Burkina Faso és Gabon 2 (egyaránt 2–2-es gólarány), 4. Bissau-Guinea 1.