A visszavágón is nyertek a tordaiak

A visszavágón is nyertek a tordaiak
A III. ligába jutásért kiírt osztályozó visszavágóján is győztesen hagyták el a pályát a Tordai Üveg Aranyos labdarúgói. Igaz, a 6–0-s hazai siker után könnyű feladatuk volt Artur Podar edző tanítványainak, akik a továbbjutás tudatában felszabadultan játszottak a nyirsidi pályán.

ERKEDI CSABA

A második félidő elején megindult nyári zápor elzavarta a nézőket, a környéken már csak a vendégszurkolók maradtak, akik mindvégig lelkesen buzdították kedvenceiket. Minden megerőltetés nélkül nyert a IV. liga Kolozs megyei bajnoka a Szilágy megyében győztes Nyírsidi Egyesülés ellen 4–2 (3–1) arányban. A szilágyságiak kezdtek jobban, akiknek már a 3. percben volt egy jó helyzetük, de a tizedik percben a tordai Ştefan Silaghi gólja aztán teljesen összeroppantotta a hazaiakat, négy percre rá Marius Ionescu (aki a 31. percben duplázott) találata pedig teljesen elvette a nyirsidiek kedvét, akik egy adott pillanatban egy újabb hidegzuhanyra gondoltak. Ciprian Pavel, a hazaiak középpályása a 25. percben „feltámasztotta” a kedvét szegett együttest, így az első játékrész 3–1-es Aranyos menti vezetéssel zárult.

Térfélcsere után Raul Iliescu volt eredményes az Egyesüléstől, de a gólok sorozatát ugyancsak a tordaiak zárták, akik a 84. percben Valentin Marcu révén szerezték meg negyedik találatukat. Meg kell említenünk, hogy a 75. perctől a Zsibó környéki gárda tíz emberrel szerepelt, mivel Ionuţ Blaga hátvédet két sárga lap miatt kiállította az aradi játékvezető. A tordai „ruha” után a szilágysági alakulat vezetősége lecserélte Mohai Bode edzőt, így a visszavágón Flore Pop ült a hazaiak kispadján. De hát egy hét alatt ő sem művelhetett csodákat, a tordaiak sokkal jobb játékerőt képviseltek, és minden szempontból felülmúlták a Zilah melletti nagyközség képviselőjét. Két év távollét után az Üveg Aranyos visszatért a III. ligába, de ne feledjük éveken keresztül a másodosztályban szerepelt. 

Az Üveg Aranyos kettős sikerrel, 10–2-es összesítéssel lett tagja a III. ligának. A tordaiak rendkívül jó idényt zártak, 38 bajnoki és kupamérkőzésből összesen háromszor végeztek döntetlenre, a többin nyertek. Így Kolozs megyét a Kolozsvári Egészség és CFR II., továbbá (valószínűleg) a Dési Egyesülés mellett a Tordai Üveg Aranyos képviseli a harmadosztályban.

Nyirsiden a következő felállításban álltak ki a pályára a tordaiak: Ursu – Ionescu (88. perc Tothăzan), Cocoară, Soporan (77. perc Moldovan), Marcu – Paleoca, Savu, Chişu, Florin Dan, – Silaghi, Mărie (68. perc Băeţan); edző: Artur Podar.

Gratulálunk mindnyájuknak a felsőbb osztályba jutásért!