A belvárosból expressz busszal a reptérre

Hajnali négytől éjfélig közlekedik

A belvárosból expressz busszal a reptérre
Keddtől üzemel az első kolozsvári expressz reptérbusz a Széchenyi térről, a volt Tarom jegyiroda/Florin Piersic mozi elől a Szamosfalván található légikikötőbe.

A Kolozsvári Tömegközlekedési Vállalat (CTP) illetékesétől megtudtuk: egyelőre csupán a repülőtér és a csarnokaiban működő üzletek és közélelmezési egységek egyes alkalmazottai vették igénybe a speciális járatot, ők azt kérték, bérletet lehessen kiváltani az A1E jelzésű autóbuszra. Az egyik buszsofőr elmondta: 22 perc alatt kell megtennie a távot.

Amennyiben zsúfolt a forgalom, akkor 25-27 perc a megengedett maximális menetidő, utána már vissza is kell indulnia a belvárosba. Az elektromos buszokkal kiszolgált járat mind az induló, mind pedig az érkező terminálnál megáll, a csupán bankkártyával vásárolható menetjegy 6 lejbe kerül.

Az órarend a www.ctpcj.ro oldalon és a Tranzy telefonos alkalmazásban érhető el. Megtudtuk: május 4-től az órarend a következő: 04:00-00:00. Az express autóbusz a Román Vasúti Társaság székhelyénél (Regionala CFR) és a Mărăşti téri körforgalom utáni OMV benzinkút közvetlen közelében található Constantin Prezan elnevezésű megállóban is felveszi az utasokat.(A borítókép a szerző felvétele)