Kórházba került egy fiatal: medve támadta meg Tusnádfürdőn

Kórházba került egy fiatal: medve támadta meg Tusnádfürdőn
Kórházba került egy 27 éves fiatal férfi, miután medve támadta meg Tusnádfürdőn. Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke, aki a medvetámadást bejelentette, azt mondja, a tusnádiak élete veszélyben van.

„Sajnos a félelmem beigazolódott! Pár medveveszélyre figyelmeztető plakáttal, vagy a fiatalokkal ölelkező álmedvével nem lehet megoldani a tusnádfürdői medveveszélyt! Igazából még csak most veszi hivatalosan kezdetét az idei szabadegyetem és már a nulladik napon medvetámadás történt! A 27 éves áldozatot most szállították a csíksomlyói fertőző osztályra! Kár, hogy kérésünket, hogy szállítsák el a 3 bocsos anyamedvét – aki már emberre is támadt! –, nem kezelték felelősségteljesen! Ki a felelős a 27 éves férfi sérüléseiért?” – írta Borboly Csaba szerdai Facebook-bejegyzésében.

A medve az áldozat mellkasát karmolta meg, az eset a városban történt.

A Hargita megyei mentőszolgálat illetékesei szerint a fiatalt egy személygépkocsival szállították be a kórházba.

A múlt héten medvecsaládot fényképeztek a csíkszeredai sürgősségi megyei kórház közelében, két hete pedig egy férfit kórházba kellett szállítani, miután megkarmolta és mellbe vágta egy nagyvad, amikor kutyáját sétáltatta Tusnádfürdő központi részén.

Borboly Csaba intézkedéseket kért a környezetvédelmi minisztériumtól, hogy többé ne fordulhassanak elő hasonló esetek.