XX. ETDK: katalizátorok, kultúrkutatók, mémek
Vissza

XX. ETDK: katalizátorok, kultúrkutatók, mémek

A bemutatókat plenáris előadások színesítették a XX. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia második napján: Hornyánszky Gábor Enzimek - a jövő katalizátorai? címmel tartott előadást a biokémia és szerves kémia szekciósoknak – olvasható a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) sajtóközleményében.

Ugyanakkor a néprajz szekció kezdetekor Kuti Klára Kutatás, oktatás, múzeum: a kultúrakutatók felelőssége címmel a kultúrakutatók felelősségéről beszélt, aztán pedig Glózer Zita a mémek világát vezette fel a hallgatóságnak A memetikus médiatartalmak szerepe az új média ökonómiájában című előadása során.

A klasszikus magyar irodalom és 18-19. századi világirodalom szekciója két előadást is tartalmazott: 14 órától Kucserka Zsófia kezdte a szekció programját Ki viszi át és hogyan? A 19. századi irodalom tanításának módszertani kérdései a felsőoktatásban című előadásával, majd Bódi Katalin zárta a szekciót A képzőművészet szerepe Kazinczy Ferenc ízlésújítási törekvéseiben címet viselő előadásával.

Péter László a szociológia és antropológia szekció nyitóelőadását tartotta meg Társadalmi problémák a populáris kulturális termékek fényében, Elemzési kísérlet két társadalmi kor zenei reprezentációiról címmel. A nap záró előadása pedig Veres Valéré volt: Kiből lesz kolozsvári egyetemi hallgató? A társadalmi mobilitás tényezői Erdélyben.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„Mindenki hagyja békén a másikat”
A rendőrség megbüntette Ludovic Orban ...
Előrejelzés: Esőzések, viharok. Hol és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ